Flyers terjohins defend 1112

20 juni 201208:55

Door Joep Meijsen

Flyers haalt Terjohins terug

De Letse verdediger Aleksandr Terjohins keert terug bij Friesland Flyers. De speler moest vorig jaar nog tijdens het seizoen vertrekken omdat zijn papieren niet op orde waren.

Dat meldt Omroep Friesland. De terugkeer van Terjohins werd door coach Chris Eimers bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met sponsoren. De 31-jarige Terjohins speelde vorig jaar veertien wedstrijden in het shirt van Heerenveen, waarin hij goed was voor drie goals en vijf assists. De IND trok in november vorig jaar de machtiging voorlopig verblijf van de in Riga geboren ijshockeyer per direct in. Gevolg was dat Terjohins terug moest naar Letland.

Het vertrek van Terjohins was het enige zichtbare gevolg van een grootschalige actie van overheidsdiensten naar de status van buitenlandse sporters in onder meer het ijshockey. Terjohins was weliswaar in het bezit van een Lets paspoort, maar wel met een speciale aantekening vanwege zijn Russische achtergrond. Daardoor zouden papieren ten onrechte zijn versterkt.

Inmiddels zijn de papieren op orde en kan de Letse verdediger terugkeren naar Nederland. Het wordt het derde seizoen voor Terjohins in Friesland. Na zijn vertrek bij Flyers vorig jaar maakte hij zijn seizoen af in de Letse Liga, waar bij voor Ozolnieki in zestien wedstrijden tot een goal en acht assists kwam.