Flyers vdbraak close 0809

9 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Flyers houdt kern spelers vast

Heerenveen Flyers heeft zeven spelers uit de Nederlandse kern vastgelegd voor komend seizoen. Het gaat daarbij onder meer om doelman Martijn Maghielse, de broers Landman en Bert van den Braak. Laatstgenoemde tekende voor drie jaar.

Dat meldt Flyers vandaag. Hans en Jaap Kroon en Dennis Schreur zijn de drie andere spelers die bij Flyers hebben getekend. ‘We willen vanuit een ervaren en stabiele basis het team verder opbouwen. Alleen zo kun je ook verantwoord jonge talenten laten instromen op het hoogste niveau, want dat is ons doel voor de komende jaren. De gevestigde Nederlandse spelers zorgen voor ervaring binnen de lijnen, zodat ze allemaal op het hoogste niveau mee kunnen draaien', aldus voorzitter Micola van Heerenveen.

Bert van den Braak heeft zelfs voor drie jaar getekend in de Friese stad. Volgens het bestuur van Flyers dongen verschillende andere clubs naar de diensten van de gedreven aanvaller. Flyers is derhalve blij dat de aanvaller blijft. Met veertien goals en 28 assists in 41 wedstrijden kende Van den Braak een prima seizoen, waarin hij tweede eindigde op de topscorerslijst van Heerenveen. Hij liep ook tegen 58 strafminuten op.

Martijn Maghielse veroverde afgelopen seizoen bij Heerenveen de plek als eerste doelman. Dit leverde hem tevens selectie op voor de nationale ploeg van Nederland. Bij het WK in Polen was hij derde goalie. Er was enige onzekerheid over het voortzetten van de loopbaan van de goalie, gezien diens ambities als piloot. Hij wordt nu echter gepresenteerd als de doelman voor het nieuwe seizoen.

Hans Kroon was afgelopen seizoen goed voor twaalf goals en 20 assists. Erik Landman had hetzelfde aantal punten, maar dan verdeeld over negen goals en 23 assists. Clubicoon Jacco Landman maakte vorig jaar een comeback. In 34 wedstrijden had hij twee goals en veertien assists. Jaap Kroon had een goal en een assist in 27 wedstrijden.