Flyers logo 0809

17 januari 200900:00

Flyers houdt Trappers op nul

Heerenveen Flyers boekte in eigen huis een overtuigende 6-0 overwinning op Tilburg Trappers. Martijn Maghielse pakte de shutout namens Heerenveen, terwijl Paul Vincent met twee goals en drie assists een stevige stempel drukte op de wedstrijd. Eindhoven won de wedstrijd in Utrecht.

Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers

Volgens de website van Tilburg Trappers was het voor het eerst sinds 30 december 2006 dat de ploeg er niet in slaagde minimaal één keer te scoren. Heerenveen brak eerder deze competitie ook al het thuisrecord van Trappers. Voor Flyers zelf komt de overwinning ook meer dan gelegen na een week met teleurstellende resultaten, waardoor de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst was verloren leek te gaan.

Het was de nummer twee tegen de nummer zeven van de ranglijst, maar dat was op het ijs niet te zien. Het team van Chris Eimers domineerde onder leiding van een ontketende Paul Vincent van start tot finish. De aanval van Trappers miste met Lance Monych (schorsing) en Matt Smith (blessure) twee van zijn scherpschutters en kon amper een vuist maken in het met elfhonderd toeschouwers goedgevulde Thialf.

De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste periode. Na elf minuten spelen opende Jamie Visser het bal met zijn zesde treffer van het seizoen. Drie minuten later scoorde Paul Vincent zijn eerste in de Nederlandse competitie sinds 2 maart 2008 toen hij in de Uithof voor Den Haag scoorde tegen Heerenveen. Michael Nason maakte er vlak voor het einde van de periode zelfs 3-0 van, zodat Flyers met een riante voorsprong kon gaan rusten.

De ploeg speelde zich daarna naar een eenvoudige overwinning. Paul Vincent breidde het voordeel vroeg in de tweede periode op de powerplay uit naar 4-0, terwijl in het slotstuk de fans van Flyers nog konden juichen voor tweede goals voor Jamie Visser en Michael Nason. Tilburg reist morgen nog naar Utrecht voor de laatste wedstrijd voor de bekerfinale komende woensdag.

Utrecht Dragons - Eindhoven Kemphanen

Kemphanen drukte Utrecht Dragons nog wat verder naar de laatste plek door in de Domstad met 3-6 te winnen. De negende plek op de ranglijst is de enige die geen recht geeft op deelname aan de play-offs en Utrecht heeft nu een achterstand van zes punten op Eindhoven, dat bovendien twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Dennis Donders en Kevin Galerno zorgden ervoor dat Eindhoven al met minder dan zes minuten op de klok het initiatief in de wedstrijd ferm in handen had. De tegenwoordig als aanvaller actieve Andrew Scampoli halveerde de voorsprong van de Brabanders echter enkele minuten later.

Jeffrey Melissant keerde vanuit het jeugd-WK terug voor zijn vijfde seizoensdoelpunt, terwijl Domik Rozman er niet veel later zelfs 1-4 van maakte. Utrecht toonde echter veerkracht door in de derde periode nog terug te komen tot op één doelpunt. Eerst was het John Versteeg die zijn scorend vermogen illustreerde, vervolgens Scampoli met zijn tweede van de wedstrijd. De gelijkmaker zou echter uitblijven. Dave van Mol en Kevin Galerno gooiden de wedstrijd in het laatste kwartier in het slot. Voor Van Mol zijn eerste punt dit seizoen.