Flyers bruijsten skate close 1213

20 december 201322:23

Flyers is Tilburg de baas

Heerenveen Flyers nam in eigen huis revanche voor de dubbele nederlaag tegen Den Haag eerder deze week met een overtuigende 4-1 overwinning op Tilburg Trappers. Jade Galbraith en Kevin Bruijsten scoorden ieder twee keer.

Het beste nieuws van de avond was waarschijnlijk dat de ijshockeyjeugd in Friesland in totaal 1200 euro heeft opgehaald voor 3FM Serious Request, dat dit jaar in Leeuwarden wordt gehouden. De totale opbrengst van de actie was zelfs meer dan tweeduizend euro, wat zonder meer een mooi resultaat is en laat zien dat het ijshockey het hart op de juiste plaats heeft zitten.

Minder leuk was dat een beloofde livestream niet werkte, maar IJshockey is toch een sport die het mooist is als je er zelf bij bent en de meeste van de veertienhonderd toeschouwers in Thialf zullen ongetwijfeld een leuke avond beleefd hebben. Na de nederlaag tegen Den Haag in eigen huis haalde coach Chris Eimers in de krant hard uit naar zijn team en de spelers leken zich dat aan te hebben getrokken. De ploeg werkte hard en sleepte een verdiende zege in de wacht.

Opnieuw speelde Jade Galbraith een hoofdrol in de wedstrijd. De Canadees is in enkele weken tijd al heel belangrijk geworden voor zijn nieuwe ploeg en opende na vier minuten spelen de score in de wedstrijd. Zeven minuten later verdubbelde Kevin Bruijsten die score in wat een generale repetitie kan worden genoemd voor de bekerfinale straks in een ongetwijfeld kolkende ijshal in Eindhoven.

Via een powerplaygoal van Julian van Lijden kwam Trappers in de tweede periode nog even dichtbij, maar de tweede treffer van Galbraith, uit de eerste aanval na de hervatting van het spel na de tweede pauze, gooide de deur al een beetje op slot. Toen Bruijsten tien minuten voor tijd de vierde Friese goal scoorde werd de sleutel definitief omgedraaid.

Heerenveen krijgt weinig rust, zaterdagavond acht alweer de uitwedstrijd in Heerentals. Tilburg krijgt iets meer rust. Datzelfde Herentals komt zondagavond op bezoek in Stappegoor.