Heerenveen Den Haag 17 11 2018 6

21 december 201815:14

Door Joep Meijsen

Flyers kan pas in februari weer in eigen hal

Het ijshockey in Heerenveen heeft duidelijkheid over de heropening van de gesloten ijshockeyhal. Herstelwerkzaamheden duren tot 1 februari, waarna de hal weer gebruikt kan worden.

Dit werd duidelijk tijdens een persconferentie op vrijdagmiddag. De afgelopen twee weken werden er verschillende onderzoeken uitgevoerd, waarbij de hoop bestond dat de hal mogelijk op korte termijn weer open zou kunnen. Dat duurt dus nog ruim twee maanden, waardoor het ijshockey in Heerenveen hard getroffen wordt. Vanavond speelt Unis Flyers Heerenveen in de Beneliga een duel in Leeuwarden. De competitie in de Beneliga loopt nog tot en met 24 februari. De eerste thuiswedstrijd van Flyers in februari staat voor 8 februari op het programma. Ook de overige teams in Heerenveen zouden tot 1 februari dus andere oplossingen moeten zoeken.

Bij de persconferentie bleek dat het probleem bij de hal de afwezigheid van windverbanden is. Deze worden nu door een bouwbedrijf met hoge spoed alsnog op maat gemaakt en ge√Įnstalleerd. Daarna is de hal weer veilig voor gebruik.

Delen