29 maart 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers kiest voor continuĂŻteit

Heerenveen Flyers gaat na de verloren finale geen grootste veranderingen doorvoeren. Coach Brian de Bruyn heeft zijn contract met Ă©Ă©n jaar verlengd. De club heeft de intentie ook met de meeste spelers verder te gaan.

De Bruyn won in zijn debuutjaar 35 van de 52 competitiewedstrijden dit seizoen. De ploeg won echter geen prijzen. In de halve finale van de beker bleek Amsterdam te sterk, terwijl Nijmegen de Flyers klopte in de finale van de play-offs.

Vooral in november en december was Flyers afgelopen seizoen in topvorm. In twee maanden tijd werden slechts twee wedstrijden verloren, inclusief een serie van dertien gewonnen wedstrijden op rij. De Bruyn wordt in Heerenveen hoog gewaardeerd, dus zijn contractverlenging komt niet als een verrassing.

6049-395.jpg
Petr Kratky mag blijven bij Heerenveen Flyers

In de Leeuwarder Courant zegt voorzitter Zijlstra grotendeels met dezelfde spelersgroep verder te willen als dit seizoen. De coach wil verder met de broers Andriy en Anton Butochnov. Ook is de club voornemens verdediger Petr Kratky een nieuw contract aan te bieden. Ook met Don Nichols, Tyler Palmiscno en Matt Korthuis wil de club verder. Kristian Simo krijgt geen nieuwe overeenkomst.

De Friese vice-kampioen wil de defensie versterken. Daartoe moeten drie nieuwe verdedigers worden aangetrokken. 'Want ik wil in ieder geval vijf ervaren 'defensemen' hebben. Vier is te weinig gebleken', aldus Zijlstra in de krant. Daarbij houdt de club rekening met het aangekondigde einde van de loopbaan van Jacco Landman. Mogelijk keert Justin Bekkering vanuit Tilburg terug naar het noorden van het land.

De groep Nederlandse spelers wil De Bruijn ook grotendeels intact houden. 'Wellicht zullen erjongens teleurgesteld worden, maar in principe wil ik met de meesten verder.'