12 oktober 200500:00

Flyers kloppen de Wolves

Brad Smulders had twee goals en een assist in een zege voor Heerenveen in overtime tegen Den Haag. In de eerste thuiswedstrijd voor Wolves dit seizoen scoorde James Easter de winnende treffer namens de Flyers.

Daarmee werd een goede comeback van Wolves teniet gedaan. De Hagenezen keken tien minuten voor tijd nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar wisten via treffers van Jesse Heerema en Tyler Middlebrook in ieder geval een punt veilig te stellen. De gelijkmaker viel 42 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd.

Brad Smulders en Dean Byvelds waren vorig seizoen nog teamgenoten bij Geleen. In deze ontmoeting stonden de Nederlandse-Canadezen echter tegenover elkaar. Na zes minuten scoorde Byvelds zijn eerste treffer van het seizoen om de Wolves op voorsprong te brengen. EĂ©n van de assists kwam op naam van Patrick Finnegan, die daarmee zijn eerste punt van het seizoen liet aantekenen.

Na een kwartier was het weer gelijk. Brent Janssen geldt als Ă©Ă©n van de grotere talenten in Friesland. De zoon van oud-international en Flyers-legende Jan Janssen scoorde op assistentie van Brad Smulders en Stanislav Vernikov.

Na een doelpuntloze tweede periode leek Brad Smulders de volle mep veilig te stellen voor Heerenveen. In zes seconden kwam hij aan het begin van de derde doorgang twee keer tot scoren. Uiteindelijk was het James Easter die een extra punt verdiende voor Heerenveen. De winnende goal viel na zes minuten in de extra tijd.