15 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Flyers klopt Amsterdam

Heerenveen Flyers pakte zondagavond de tweede winst van het weekeinde door Amsterdam te kloppen op penaltyshots. Marco Postma schoot het beslissende penaltyshot binnen, nadat Amsterdam een 2-0 achterstand had weggewerkt.

Na het doelpuntenfestijn van zaterdagavond in Geleen, ging het er in de Jaap Edenhal een stuk bescheidener aan toe. Beide goalies hoefden slechts twee treffers te incasseren. Flyers kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Brian Balman en breidde de voorsprong halverwege de ontmoeting uit via Brent Janssen. De eerste treffer tijdens deze competitie voor de jeugdinternational en zijn zesde van het seizoen.

Een powerplaygoal van Christoffer Drugge en een goal veertien minuten voor tijd van Paul Vincent herstelde het evenwicht in de wedstrijd. Aangezien beide teams niet meer tot scoren kwamen, moesten penaltyshots de beslissing brengen. Deze werden door Heerenveen het beste genomen.

Door de zege komt Heerenveen op gelijke hoogte in punten met Nijmegen op de vierde plaats. Daarmee heeft het team van Alex Andjelic, een paar jaar geleden nog hoofdcoach in Amsterdam, een behoorlijke inhaalrace achter de rug na een matige start van de competitie. Nijmegen heeft nog wel een wedstrijd in handen.

Amsterdam gaat de bekerfinale in als koploper, maar voelt de hete adem van Tilburg Trappers in de nek. De Brabanders hebben twee punten minder, maar ook nog een wedstrijd minder gespeeld.