6 november 200400:00

Flyers krap langs Trappers

Oleg Timchenko had twee goals en twee assists in de 6-4 zege van Heerenveen op Tilburg Trappers. Trappers hield tot de laatste minuten kans op een verrassend resultaat, maar moest uiteindelijk buigen voor een empty net-goal tachtig seconden voor tijd.

Heerenveen had de verre uitwedstrijd naar Den Haag misschien nog in de benen en stelde de jeugdige Martijn Machielse op in het doel. De jeugdgoalie was na zestien minuten betrokken bij de openingstreffer in de wedstrijd. Met Robert Starke in de strafbank wegens roughing kwam de puck via Machielse en Don Nichols bij Alexander Schaafsma die shorthanded de 1-0 binnenschoot.

Vroeg in de tweede periode leek Heerenveen daarna snel afstand te nemen van Trappers. Marco Postma schoot in de openingsminuut raak op aangeven van Hans Kroon en Oleg Timchenko. Twee minuten later was hetzelfde trio betrokken bij de 3-0 die door de OekraĂŻner in zijn eerste wedstrijd terug in Thialf werd gescoord.

Trappers bleek echter over enige veerkracht te beschikken. Na acht minuten spelen in de tweede doorgang scoorde Steve Linders op aangeven van de junioren Onur Mete en Ivy van de Heuvel de eerste Brabantse trefer en vier minuten voor het rustsignaal maakte Stanislav Nazarov er zelfs 3-2 voor. Deze treffer werd gescoord in een powerplay 5 tegen 3 omdat achetr elkaar Jacco Landman (tripping) en Hans Kroon (roughing) door scheidsrechter Van Baast naar de strafbank werden gestuurd. Direct hierna mocht Dennis Donders gaan brommen wegens interference en schoot Don Nichols raak om de marge weer terug te brengen tot twee.

De derde periode bleef spannend. Na drie minuten schoot Erik Zarchrisson zijn tweede treffer in Tilburgse dienst binnen voor de 4-3. Tien minuten later herstelde Alexander Schaafsma met zijn tweede goal van de avond de marge tot twee, maar exact dertig seconden later was het Casey Vanschagen die de vierde Tilburgse treffer binnenschoot. Uiteindelijk besloot Trappers-coach Rene de Hondt het te proberen met een extra aanvaller. Hij trok zijn doelman naar de kant en moest machteloos toezien hoe Oleg Timchenko de wedstrijd definitief in het voordeel van de Friezen besliste.

Trappers ontvangt vanavond in eigen huis Nijmegen Emperors, terwijl Heerenveen volgende week zaterdag pas weer in actie komt. Nijmegen reist dan af naar Friesland.