28 november 200400:00

Flyers laat langs Turnhout

Heerenveen Flyers scoorde zes keer in de laatste periode om een achterstand tegen Turnhout White Caps op het laatste moment weg te werken. Matt Korthuis en Marco Postma troffen twee keer doel voor de manschappen van Dave Hyrsky.

Turnhout had verrassend het beste van de eerste twee periodes. Via Meichsner, Frano, Vlna en Mahness scoorde het team van de Belgische oud-bondscoach Jos Lejeune vier keer in de openingsperiode. Flyers stelde hier alleen en treffer van Marco Postma tegenover, zodat Turnhout na twintig minuten met 1-4 voorstond voor 755 toeschouwers in Thialf.

Ook na de tweede periode hield Turnhout een duidelijk uitzicht op een goed resultaat. Hoewel de Belgische formatie zelf niet tot scoren kwam, stond het slechts een treffer van Bert van de Braak toe en kon het vol goede hoop de derde periode in.

Wat er precies gezegd is in de kleedkamer bij Heerenveen is niet duidelijk, maar de ploeg schoot als een duivel uit de startblokken in de derde doorgang. Na 37 seconden opende Jacco Landman op de powerplay het doelpuntenfestijn. Vijftig seconden later schoot Matt Korthuis de gelijkmaker binnen en 26 seconden hierna zette Jacco Borger Heerenveen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In Ă©Ă©n minuut en 53 seconden had Heerenveen de achterstand weggewerkt en de basis gelegd voor weer een zege.

In de laatste tien minuten scoorden Matt Korthuis en Marco Postma ieder hun tweede doelpunt van de avond en voegde ook Oleg Timchenko een treffer toe aan zijn seizoenstotaal om de eindstand toch nog op een ruime 8-4 te brengen.