Flyers krelove celeb gwg 231212

25 mei 201312:03

Door Remco

Flyers legt Nederlandse basis vast

Friesland Flyers heeft een groot deel van de Nederlandse basis van vorig jaar opnieuw vastgelegd. Daarnaast komen Calvin Pohlman en Dax van de Velen over uit Amsterdam en heeft import Andrew Krelove zijn contract verlengd.

Dat heeft Flyers bekendgemaakt. Bij de eigen spelers zijn Jeroen van Olphen, Jurryt Smid, Mark Hoekstra, Kevin Nijland, Brent Janssen, Tony Demelinne en Kevin Bruijsten opnieuw vastgelegd. De club kondigde aan dat het tijdperk Mike Nason bij Flyers is afgelopen. De geboren Canadees speelde liefst zes seizoenen bij Flyers en was daarin goed voor 348 punten.

Volgens Flyers was er vooral voor Kevin Bruijsten interesse van een andere Nederlandse club, maar heeft de international ervoor gekozen om nog een seizoen in Friesland te spelen. Bruijsten had vorig jaar 26 goals en 20 assists in 28 wedstrijden. Nason had in zijn laatste seizoen bij Flyers nog 20 goals en 26 assists in 38 ontmoetingen.

De eerste twee spelers van Amsterdam hebben amper 24 uur na de aankondiging dat de club zich terugtrekt uit de Eredivisie al onderdak gevonden. Calvin Pohlman was met negen goals en twaalf assists in 31 wedstrijden de nummer drie op de topscorerslijst van Amsterdam na John Versteeg en Marcel Kars. Pohlman speelde eerder voor Eindhoven in de Eredivisie.

Dax van de Velden had twee goals en acht assists, maar maakte vooral indruk met zijn goede debuut bij het Nederlands team tijdens zowel het WK als het Olympisch Kwalificatietoernooi. Flyers zegt dat er nog gesprekken worden gevoerd met andere spelers, waaronder Sander Dijkstra.

Met de populaire Andrew Krelove heeft Flyers ook de eerste import van het komende seizoen bekendgemaakt. De 26-jarige verdediger uit Thunder Bay in Canada speelde vier jaar college ijshockey voor Bowling Green State en was daarna een seizoen lang vooral actief in de SPHL, alvorens hij de overstap maakte naar Nederland. Daar was de verdediger goed voor vijf goals, 21 assists in 67 strafminuten in 32 wedstrijden.

Flyers is de eerste club in de Eredivisie die de basis voor het komende seizoen bekend heeft gemaakt. De club zegt dit jaar met een begroting van 425.000 euro te gaan werken, een toename met 85.000 euro ten opzichte van vorig jaar.