Flyers visser jason spotlight 1112

25 januari 201212:01

Door [email protected]

Flyers onder financiële druk

Friesland Flyers stuurt mogelijk aankomende maandag vijf imports naar huis. De club uit Heerenveen ziet zich genoodzaakt in te grijpen om het hoofd financieel boven water te kunnen houden.

Het gaat om imports Jason Visser, Jamie Visser, Joey Sides, Marcus Pryde en Yan Turcotte. In een persbericht zegt Flyers nog tot uiterlijk maandag naar een oplossing te zoeken om de vijf aan boord te houden.

'Het nieuwe bestuur ziet zich genoodzaakt tot maatregelen op korte termijn', stelt het persbericht. 'Doel hiervan is om de continuïteit van de club op de lange termijn te garanderen.'

Volgens voorzitter Henk Hoekstra kampt zijn club met de gevolgen van de economische recessie. Naast moeilijk betalende sponsoren vallen ook de bezoekersaantallen en daarmee de recette-inkomsten tegen. 'Op dit moment hebben we geen betalingsachterstanden', zegt Hoekstra. 'Voor de nabije toekomst voorzien we echter wel liquiditeitsproblemen. Daarom zien we ons nu genoodzaakt tot het anticiperen hierop en ingrijpen daar waar mogelijk.'

Toch zegt Hoekstra positief te zijn over de toekomst. 'We moeten door de zure appel heen bijten, maar hebben vertrouwen in de komende jaren', aldus Hoekstra. Hij ziet veel mensen uit de glorietijden van Flyers weer aanhaken en zegt veel geïnteresseerde bedrijven voor de businessclub te hebben.

Forward Jamie Visser is op Facebook een stuk minder positief. 'Als contracten worden gebroken, dan wordt het team een faillissement ingedreven. Dat betekent het einde van het seizoen en zal een hoop schade toebrengen aan het ijshockey in Heerenveen.' Samen met de andere spelers uit het team broedt hij op een plan om voldoende geld te verzamelen om tot in maart te kunnen blijven spelen.

Als de vijf inderdaad vertrekken, dan beschikt Flyers nog over imports Aaron Wilson, Andrey Levitin en Michael Nason. De club staat momenteel vijfde in de North Sea Cup en speelt vrijdag tegen directe concurrent Eindhoven Kemphanen. De wedstrijd is belangrijk in de strijd om de vierde plek.