Beneliga logo 2015 poule A

13 december 201508:05

Flyers onderuit in Zoetermeer

De ongeslagen status van Heerenveen is ten einde gekomen. In het Silverdome was Zoetermeer met 4-3 te sterk voor de koploper in poule A. In dezelfde poule wist Amsterdam nipt te winnen van Dordrecht Lions.

Zoetermeer – Heerenveen

Zoetermeer Panters eindigde een vervelende week met een ongekende verrassing. Na het vertrek van coach Janusz Janikowski, boekte de ploeg een belangrijke zege om in het spoor van Amsterdam te blijven. De nieuwe coaches Jobert van Koot en Marc van den Elskamp wisten hun team in ieder geval goed te motiveren voor dit duel. Zoetermeer kwam feller uit de startblokken dan Heerenveen en kwam na tien minuten op voorsprong. Jurryt Smid opende op de score door Sjoerd Idzenga na een rush te passeren. Vier minuten later verdubbelde Panters de voorsprong. Ditmaal was het Marko van Leeuwen die zijn vijfde doelpunt van het seizoen noteerde.

Pas aan het einde van de tweede periode wist Flyers wat terug te doen. Harry Matheson scoorde shorthanded de aansluitingstreffer. In de laatste periode herhaalde Flyers dat kunststukje nog tweemaal. Marco Postma mocht na zes minuten de strafbank opzoeken. Matheson scoorde zijn tweede shorthanded goal van de avond en Ronald Wurm bracht dertig seconden later zelfs de voorsprong op het bord voor de bezoekers.

Ondanks die enorme domper, kwam Zoetermeer alsnog terug. In de 54e minuut werd een schot van Jurryt Smid van richting veranderd en zeilde de puck over Idzenga in het doel. Een halve minuut later rondde Rick van Haren een uitbraak af en zorgde daarmee voor de game winning goal.

Panters heeft door de zege nu 24 punten uit 13 wedstrijden en bezit de vierde plek. Heerenveen staat met 29 punten uit 11 wedstrijden nog bovenaan maar kan morgen gepasseerd worden door Herentals.

Dordrecht – Amsterdam

Amsterdam speelt dit weekeinde tweemaal tegen hekkensluiter Dordrecht. Vooraf zal Amsterdam met vertrouwen naar het programma hebben gekeken aangezien concurrent Zoetermeer het moest opnemen tegen de ongeslagen koploper. Na de verrassing in Zoetermeer, had Amsterdam zelf veel moeite met het taaie Dordrecht.

Na een 2-2 tussenstand na twee periodes, maakte Tijgers het verschil aan het begin van de slotperiode. Bryan Hoogenraad en Donny van Musscher zorgden voor een 2-4 voorsprong. Bart Vink deed met een powerplaygoal nog wat terug voor Lions, maar de ploeg wist geen gelijkmaker meer te forceren.

Amsterdam blijft daardoor op Ă©Ă©n punt van Zoetermeer. De ploeg van Ron Berteling heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Dordrecht blijft achtste met vijf punten. Zondagavond om 20 uur is het tweede duel tussen beide ploegen in de Jaap Edenhal.