23 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Flyers ook langs Devils

Flyers uit Heerenveen schoof zondagmiddag ook Nijmegen Devils opzij om zo de koppositie in de eredivisie te behouden. Erik Landman had twee goals en een assist in de zege. Mike Rice twee assists bij Nijmegen.

De Friezen hadden zo'n 35 minuten lang veel moeite met Nijmegen, maar trokken uiteindelijk in het slotstuk van de wedstrijd toch nog een ruime overwinning naar zich toe. Dat zal een opluchting zijn geweest voor Heerenveen, dat met amper drie lijnen was afgereisd naar Gelderland. De ploeg beschikt echter over enkele spelers die met individuele acties wedstrijden kunnen beslissen.

De openingsperiode was voor Nijmegen. De Devils drukten Heerenveen met de rug tegen de muur en kregen verschillende goede mogelijkheden. Vooral de powerplay van Nijmegen, dit seizoen niet bepaald het sterkste punt van de formatie van Rob Meanchoff, draaide twee keer prima. In de eerste overtalsituatie verzorgde Josh Tataryn een uitgelezen pass dwars door de Friese defensie, waarna Nick Verbruggen het open net voor het kiezen had.

Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan. Weliswaar kwam Heerenveen in de loop van de ontmoeting beter in de wedstrijd, het spel bleef goed op en neer gaan. Flyers beschikt echter over meer individuele kwaliteiten en dat toonde zich aan het slot van de tweede periode. Eerst was het Oleksandr Panchenko die tijdens een powerplay de goede voorbereiding van Marco Postma afrondde, twee minuten later was het Hans Kroon die Flyers op voorsprong bracht.

In de slotperiode zat Nijmegen veel in de strafbank en wist Flyers nog vier keer te scoren. Alexander Ivanov, John Gordon en twee keer Erik Landman wisten de Nijmeegse doelman Finkenrath te verschalken. Tom Yawney deed nog iets terug namens Nijmegen, maar dat was te laat om het tij van de wedstrijd nog te kunnen keren.

De ploeg uit de Keizerstad staat daardoor nog altijd op flinke achterstand in de strijd om de plekken in de play-offs. Dat is iets waar Flyers zich al amper meer zorgen over hoeft te maken. Thialf kan vast worden vastgelegd voor de derde week van februari. Maar eerst wacht natuurlijk nog de bekerfinale op 16 januari.