21 november 200400:00

Door [email protected]

Flyers op kop in beker

Zaterdagavond twee wedstrijden in de Coupe der Lage Landen. Heerenveen Flyers stuurde Tilburg Trappers met een overtuigende 7-3 afstraffing naar huis. In België pakte Turnhout drie punten in Leuven door met 3-6 te winnen.

Import Tyler Palmiscno blijft het leuk doen bij de Flyers. De forward zette zaterdag weer twee treffers op zijn naam, waaronder de winnende goal. James Easter, Don Nichols en Oleg Timchenko droegen elk een goal en een assist bij aan de ruime zege.

Na exact een minuut spelen opende Palmiscno de score voor de gastheren. Casey Vanschagen is bij Trappers echter in vorm en bracht de bezoekers al snel weer langszij. In de slotfase van de eerste periode wist Hans Kroon echter nog een powerplay situatie te benutten om de Flyers met een voorsprong de kleedkamer in te sturen.

James Easter en Tyler Plamiscno zetten de Flyers na de rust vlot op een 4-1 voorsprong. De Brabanders doen tegen het einde van de periode via Jeff Trembecky nog wat tegen, maar verder dan 4-2 komen de Trappers niet.

In de slotfase zorgen Paul Kroon en Oleg Timchenko dat de wedstrijd op slot gaat. De goal van Bjorn Willemse, op assist van nieuwkomer Andri Salomonson, is alleen voor de statistieken nog interessant. De 7-3 van Don Nichols zorgt ervoor dat de Friezen in vreugdestemming de wedstrijd kunnen eindigen.

Met de winst gaat Heerenveen Flyers aan de leiding in de bekercompetitie. De Friezen staan met 14 punten nu twee punten los van Nijmegen en Amsterdam, terwijl Tilburg stil blijft staan op tien punten.

In Leuven bleken de White Caps uit Turnhout te sterk voor de Chiefs. Milan Pazitka scoorde twee maal voor Turnhout, terwijl Robert Vrba een goal en twee assists bijdroeg. Aan de kant van Leuven tekende alleen Joris Peussens voor twee punten.

De Chiefs kwamen na tien minuten spelen via Jesse Raekelboom op voorsprong, maar deze werd nog diezelfde periode door Pazitka en Vrba, op de powerplay, omgebogen in 1-2.

Leuven ging niet bij de pakken neerzitten en kwam in de twee periode goed uit de startblokken. Al snel werd uit een powerplay de 2-2 op het bord gezet door Dinni Harjula, terwijl Michael Kolodziejczyk ook op een powerplay de gastheren weer op voorsprong zette. Maar Leuven kon maar twee minuten van de voorsprong genieten. De White Caps trokken via weer Pazitka gelijk, om kort daarna via Michal Rybar op 3-4 te komen.

In de slotperiode kwamen de Chiefs niet meer tot scoren. Turnhout maakte via Nico Meichsner en Michael Emerick nog 3-6 en mocht de punten in de zak steken.

Leuven bungelt door de twee nederlagen van dit weekend onderaan de CLL-lijst. Turnhout staat na Ă©Ă©n gespeelde wedstrijd gedeeld tweede met Nijmegen, Den Haag en Heist op den Berg. Nijmegen Emperors komt zondag op bezoek in Turnhout.