3 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Flyers opent cup met winst

De kop is eraf voor de nationale bekerstrijd. Heerenveen Flyers klopte in de openingswedstrijd tegenstander Den Haag met 5-2. Anton en Andriy Butochnov tekenden beiden voor twee punten. Marco Postma had twee goals en twee assists.

Slechts 312 toeschouwers hadden de moeite genomen om naar Thialf te komen voor de wedstrijd. Zij zagen dat Flyers in de openingsfase twee keer tegen een straf opliep. Tijdens de tweede powerplay scoorde de huidige Haagse topscorer Jesse Heerema de openingstreffer van de wedstrijd.

De eerste de beste straf tegen Den Haag werd de Wolves echter fataal. Joy Turpijn moest twee minuten brommen wegens slashing, waarop Marco Postma de gelijkmaker binnenschoot. Flyers greep daarna aan beide kanten van de eerste pauze definitief het initiatief in de wedstrijd. Tyler Palmiscno scoorde vlak voor het fluitsignaal van Jean Paul de Brabander en Andriy Butochnov vlak na de hervatting.

Andriy Butochnov scoorde halverwege de ontmoeting zijn tweeede goal, voordat Tyler Middlebrook iets terugdeed namens Den Haag. In de derde periode bepaalde Marco Postma met zijn tweede treffer en vierde punt in de wedstrijd de eindstand op 5-2.

Heerenveen vervolgt de bekercompetitie vrijdagavond in Amsterdam en ontvangt zondagmiddag Nijmegen. De Wolves krijgen vrijdagavond bezoek van Geleen en mogen zondag zelf op bezoek in Tilburg.