29 november 200400:00

Flyers pakt kopposities

Heerenveen Flyers boekte een 3-6 zege in Geleen en pakt daarmee de koppositie in de Coupe der Lage Landen en de bekercompetitie. De Friezen hebben zich officieel geplaatst voor het finaleweekeinde in Eindhoven.

De Friese zege maakte ook een einde aan de reeks goede resultaten van Geleen in eigen huis die met de aanvang van de Challenge Cup was begonnen. Door de nederlaag kunnen ijshockeyfans in Zuid-Limburg hooguit nog als neutrale toeschouwers afreizen naar Eindhoven. In de Coupe der Lage Landen staat Geleen er iets beter voor.

Eaters kwam vroeg in de wedstrijd via nieuwkomer Stephen Birch op voorsprong, maar dankzij treffers van de veelscorende Tyler Palmiscno en Jacco Borger was het Flyers dat met een voorsprong kon gaan rusten. Via Dean Byvelds kwam Eaters na vijf minuten in de tweede doorgang nog wel op voorsprong, maar daarna was het Heerenveen dat definitief het initiatief in de wedstrijd overnam. Robert Starke, Erik Landman en Oleg Timchenko schoten allen raak in de tweede periode, terwijl alleen Richard Kazda nog iets terugdeed namens de Eaters.

In de slotperiode was het Bert van de Braak die tien minuten voor tijd de 3-6 eindstand op het bord bracht, waardoor Flyers aan de leiding van zowel de beker- als de Coupe komen.