Flyers logo 0809

14 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Flyers pikt Aaron Wilson op

Heerenveen Flyers breidt de selectie uit met de ervaren profverdediger Aaron Wilson. De 27-jarige Canadees kwam afgelopen seizoen uit voor Hull Stingrays in de Britse competitie.

Wilson speelde afgelopen seizoen vijftig wedstrijden in Engeland, waarin hij twee goals en zeventien assists voor zijn rekening nam. Daarnaast liep hij tegen 57 strafminuten op. Het was het zesde profseizoen voor de verdediger, die in het verleden samen met Michael Nason speelde voor de University of Toronto.

Als jonge speler deed Wilson enige ervaring op in de Ontario Hockey League, alvorens te gaan studeren in Toronto. Daarna maakte hij de overstap naar het profijshockey. De afgelopen jaren kwam hij onder meer uit voor teams in de ECHL, UHL en de SPHL. Voor zijn komst naar Engeland speelde hij twee seizoenen voor de Austin Ice Bats in de CHL. Daarin speelde hij 128 wedstrijden met twee doelpunten en 26 assists als resultaat.

Volgens Lester Arts, die bij Flyers in de technische commissie zit, betreft het een solide en goedschaatsende verdediger met een goede puck handling. Een supportersblog van Hull Stingrays is minder positief. ‘Hij kwam binnen als een grote, fysieke verdediger, maar vertrok als een teleurstelling....niet fysiek, zelfs soft en met veel fouten'. Wilson is de eerste import in de defensie van Heerenveen.

Eerder al werd bekend dat Justin Bekkering een comeback maakt en Wesley Hendriks de overstap maakt naar Friesland. Jacco Landman en Dennis Schreur verlengden hun overeenkomsten. Wilson is de derde import onder contract na Paul Vincent en Michael Nason.