14 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Flyers pikt Paul Vincent op

Heerenveen Flyers wisselt aanvaller Cole Byers in. Voor hem in de plaats komt oude bekende Paul Vincent, die eerder dit seizoen in Noorwegen speelde, terug naar Nederland.

Daarmee maakt coach Chris Eimers zijn dreigement om een import te wisselen van afgelopen weekeinde al snel waar. Vincent speelde in Noorwegen op het tweede niveau voor Rosenborg. Hier was hij bepaald op schot. De geboren Amerikaan speelde zeventien wedstrijden, waarin hij 26 goals en 33 assists voor zijn rekening nam alsmede 51 strafminuten. Hij had zich ook bij andere clubs in Nederland gemeld als mogelijke nieuwe aanwinst.

Het wordt het vierde seizoen voor Vincent in de Nederlandse competitie. Afgelopen jaar kwam hij uit voor Amsterdam en Den Haag. Door blessureleed geplaagd speelde hij echter maar 27 wedstrijden,. Daarin pikte hij overigens nog wel 34 punten mee, waaronder veertien doelpunten. Een jaar eerder was hij in 43 wedstrijden voor Amsterdam succesvol met 37 goals en 32 assists in 43 wedstrijden. Na afloop van vorig jaar werd hij door Den Haag uitgekocht uit een meerjarig contract.

Vincent heeft een kleurrijke levensgeschiedenis, waarin hij talloze clubs versleet. Hij werd in 1993 laat in de NHL-draft gekozen door de Toronto Maple Leafs, maar kwam niet verder dan de American Hockey League. Bij Amsterdam speelde hij nog samen met Chris Eimers. De uit Nipawin in Saskatoon afkomstige Cole Byers speelde uiteindelijk 25 wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij drie goals en twaalf assists oppikte.