Flyers vs gijs 170210

18 februari 201000:00

Flyers ruim langs de buurman

Heerenveen Flyers maakte geen fout in de noordelijke derby tegen Groningen Grizzlies. De Friezen kenden geen medelijden met Groningen en wonnen ruim met 12-4.

De bijna 1000 toeschouwers in Thialf zagen twee in Friesland opgeleide goalies aan de wedstrijd beginnen. Martijn Maghielse mocht starten voor Heerenveen terwijl zijn oud-ploeggenoot Sjoerd Idzenga het doel van Groningen verdedigde. Idzenga keert overigens volgend seizoen weer terug naar Flyers.

Groningen gaf zich niet zomaar gewonnen maar moest in de zevende minuut de eerste tegentreffer incasseren. Routinier Tommie Speel opende de score voor Heerenveen. Zeven minuten later liep Flyers al uit naar 3-0 via Michael Nason en Paul Vincent. Peter Cartwright deed daarna wat terug voor Groningen met zijn 38e treffer van het seizoen. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog eenmaal waarmee een stand van 4-2 op het bord stond na de eerste periode. Erik Landman scoorde voor Heerenveen en de jonge Siem van Sluijs scoorde een prima treffer voor Groningen. Afgelopen week scoorde van Sluijs al een fraaie goal in Den Haag.

In de tweede periode nam Heerenveen definitief afstand van Grizzlies. Vijf verschillende doelpuntenmaker tilden de stand naar 9-3. Michael Nason noteerde zijn tweede doelpunt van de avond. Voor Groningen was wederom van Sluijs trefzeker.

Ook de laatste periode eindigde in een overwinning voor Heerenveen. Erik Landman, Tommie Speel en John Gordon scoorden allen hun tweede goal van de avond. De derde treffer van Siem van Sluijs zorgde voor de einstand van 12-4 en voor de eerste hattrick in de nog jonge carrière van van Sluijs.

Door de overwinning blijft Heerenveen in het spoor van Tilburg, Geleen en Den Haag. Het belooft een spannend slotweekeinde te worden van de reguliere competitie.