16 februari 200500:00

Flyers sterk in slotfase

Heerenveen Flyers heeft dinsdagavond een comeback van Eaters Geleen afgeweerd en in de slotfase de punten veiliggesteld. Daarmee blijft ook het gevecht om het thuisvoordeel in de play-offs open. De winnende treffer in de 6-4 zege van Heerenveen werd 3,5 minuut voor tijd gescoord door Hans Kroon.

Er leek in de eerste periode geen vuiltje aan de lucht voor Heerenveen. Verdediger Don Nichols scoorde voor bijna negenhonderd toeschouwers in de eerste periode twee keer in twee minuten tijd. Deze ruime voorsprong bleef lange tijd in stand, maar een eerste teken aan de wand dat Geleen nog niet uit de wedstrijd was, werd na 27 minuten zichtbaar. Lambert Keulen scoorde op aangeven van Jamie Schaafsma.

Voor Schaafsma was het de eerste van drie punten gisteravond. Hans Kroon zette de marge acht minuten later weer op twee, maar terwijl scheidsrechter Bergman zich al opmaakte voor het eindsignaal in de tweede periode was het Chad Euverman die Eaters weer tot op Ă©Ă©n goal bracht.

De eerste tien minuten van de derde doorgang waren daarna helemaal voor Geleen. Via de OekraĂŻense reus Stanislav Vernikov werd eerst de gelijkmaker gescoord, alvorens Jamie Schaafsma Eaters zelfs op voorsprong bracht.

De comeback van Geleen werd in de slotfase echter resoluut een halt toegeroepen. James Easter tekende acht minuten voor tijd voor de gelijkmaker, Hans Kroon zette Flyers vlak voor tijd weer op voorsprong, terwijl Matt Korthuis de zege een minuut later zekerstelde.

Flyers en Eaters staan hierdoor exact gelijk in punten, onderling resultaat en onderling doelsaldo. Terwijl Amsterdam rechtstreeks lijkt af te stevenen op de eerste plek in deze poule, ligt voor de overige twee teams de weg naar het thuisvoordeel nog open. Heerenveen moet nog naar Amsterdam, terwijl Geleen de hoofdstedelingen nog ontvangt. Daarmee lijkt het team uit Limburg de beste papieren in handen te hebben.