8 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers sterk op powerplay

Heerenveen Flyers scoorde vier keer in de derde periode voor een 6-2 zege op Nijmegen Emperors. Vijf van de zes Friese treffers werden gescoord op de powerplay. Don Nichols had een goal en drie assists namens Heerenveen.

Nijmegen opende de wedstrijd uitstekend. Al na 34 seconden greep de ploeg van Alexander Jacobs en Larry Sacharuk de voorsprong. TJ Caig verstuurde de scherpe pass, Kevin Young nam de puck mee en Huub Verschonschot schaatste in positie om de pass voorlangs binnen te tikken.

Diezelfde Young werd door scheidsrechter De Brabander naar de strafbank gestuurd wegens hooking, wat Heernveen de kans op de voorsprong opleverde. Don Nichols vuurde het schot, Casper Swart keerde de inzet, maar de puck viel recht voor de stick van Tyler Palmiscno, die een open net voor zich had en niet miste. Een straf tegen Caig wegens roughing bood Flyers de kans op de tweede treffer. Weer was het Don Nichols die schoot en deze keer stond Matt Korthuis op de juiste plek voor de rebound.

Nijmegen profiteerde in de slotfase van de eerste periode niet van een 5 op 3 powerplay, maar kwam vroeg in de tweede doorgang wel gelijk. Nieuwkomer Kristian Simo moest brommen vanwege 'holding the stick' en Erik Landman scoorde met een laag schot vanaf de blauwe lijn.

De gelijke stand bleef lange tijd op het scorebord staan. Toen 39 seconden in de derde periode. Kevin Young levert de puck in namens Nijmegen en Andrey Butochnov scoort met een hard schot op aangeven van zijn broer Anton. Drie minuten later is het op de powerplay weer raak. Anton Butochnov schaatst om de doelman heen en scoort. De powerplaygoals van Don Nichols en Marco Postma zijn daarna alleen nog goed voor de statistieken.

Heerenveen doorbreekt een serie van drie nederlagen, terwijl Nijmegen nog wacht op het eerste punt in 2006.