30 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt aanvaller aan

Heerenveen Flyers breidt de selectie uit met de 25-jarige Canadese aanvaller Garrett Winder. De forward speelde de afgelopen jaren voor Norwich University in de Verenigde Staten, waar hij een teamgenoot was van Lou DiMasi van Den Haag.

Winder was vooral in zijn laatste seizoen bijzonder productief. In 29 wedstrijden kwam hij afgelopen seizoen tot negentien treffers en 27 assists. De forward was de afgelopen weken op proef bij de Cincinatti Cyclones in de Verenigde Staten. Daar slaagde hij er niet in een contract af te dwingen, zodat Flyers de kans kreeg de forward vast te leggen.

Garrett Winder werd op 2 december 1981 geboren in Ajax in Ontario, tevens de geboorteplaats van Ray Gallagher. Hij werd bij zijn team afgelopen jaar uitgeroepen tot speler van het jaar, terwijl hij verschillende keren tot speler van de week werd gekozen in de universiteitsliga.

Winder is 1,80 meter groot en schiet rechtshandig. De forward arriveert woensdag in Nederland. Daarmee krijgt de selectie van Flyers steeds meer vorm. Eerder werd al werd de verdediger Corey Sabourin gecontracteerd, terwijl de club nog altijd in blijde afwachting is van de komst van de Rus Andrei Levitin. Tenslotte zoekt de club nog naar één versterking in de defensie.