Juha Kiilholma Assat 6

31 augustus 201907:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt ervaren Fin Kiilholma aan

Unis Flyers Heerenveen heeft met de 37-jarige Finse aanvaller Juha Kiilholma zijn derde importplek gevuld. De nieuwe Flyer speelde eerder ruim 800 wedstrijden op het hoogste niveau in Finland.

Voor Heerenveen is het de tweede buitenlandse nieuwkomer. Eerder werd al de 24-jarige Canadese forward Trevor Petersen aangetrokken. Ook verlengde Flyers het contract met de Slowaak Adam Bezak. Met Kiilholma heeft Heerenveen een speler met een voor de Beneliga bijzondere geschiedenis gecontracteerd.

De 37-jarige links schietende center of linkervleugelaanvaller komt uit de jeugd van het sterke Assat, waar hij ook jarenlang in het eerste team speelde op het hoogste niveau in Finland. Tussendoor kwam hij ook uit voor Tappara en SaiPa. In totaal speelde Kiilholma 754 wedstrijden in de reguliere competitie op het hoogste niveau in Finland met 85 goals en 147 assists. Daarnaast kwam hij ook nog tot 54 play-offwedstrijden met 21 punten.

Kiilholma kwam ook nog uit voor Herning in Denemarken en twee teams op het tweede niveau in Zweden. Vorig jaar kwam hij uit voor Unia Oswiecim in de Poolse competitie waar hij in 41 wedstrijden tot negen goals en 23 assists kwam. Coach Mike Nason van Flyers is blij met de nieuwe aanwinst. 'In onze zoektocht naar een derde importspeler kwamen we terecht bij Juha. Uit de gesprekken die we met hem hebben gevoerd en de lovende recensies die we hebben gekregen voor hem blijkt dat hij voldoet aan alles waar we naar zochten.'

2015 11 18 juha kiilholma assat 3x

Bij Flyers treft Kiilholma zijn landgenoot Pippo Limnell. 'Ik was op zoek naar een nieuwe ervaring en verwacht deze bij Unis Flyers te hebben gevonden. Pippo Limnell heeft heel veel goede dingen verteld over Heerenveen en Unis Flyers. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring over te brengen op jonge spelers.'

De nieuwe Flyer komt volgende week aan en zal dan aansluiten bij de selectie, die deze week de eerste offici√ęle training had.