2 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt Smulders aan

Heerenveen Flyers heeft de Nederlandse-Canadees Brad Smulders gecontracteerd. Smulders kwam vorig jaar uit voor Eaters Geleen, waar hij de nummer twee op de topscorerslijst was.

Dat heeft Heerenveen na afloop van de wedstrijd tegen Tilburg Trappers zaterdagavond bekendgemaakt. Smulders tekende vorig seizoen voor 28 goals en 20 assists in 39 wedstrijden met twaalf strafminuten. Gesprekken over contractverlenging in Geleen liepen deze zomer vast op de financiële eisen van Smulders.

De 21-jarige Smulders speelde eerder in de Western Ontario Junior Hockey League, een vijver waaruit Geleen vorig jaar ook Jamie Schaafsma viste. Smulders speelde zelfs zeventien wedstrijden voor de Sarnia Sting in de sterke juniorenliga OHL.

Voor Heerenveen is de komst van Smulders belangrijk. De ploeg begon door allerlei perikelen in de zomer pas laat met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, waardoor de selectie van Brian de Bruyn vooralsnog mager afsteekt bij de meeste concurrenten in de liga. Heerenveen werkt nog aan de komst van een verdediger.

Brad Smulders begint aan zijn tweede seizoen in de Nederlandse competitie. Dit betekent dat hij eventueel vanaf het seizoen 2006/2007 speelgerechtigd is voor de nationale ploeg. Eerder stapte de Nederlands-Canadees Jamie Visser over van Heerenveen naar Geleen.