Flyers celebrate vs hys 221212

23 december 201200:53

Flyers troeft Den Haag af

Friesland Flyers doorbrak zaterdagavond een reeks van vijf overwinningen in de competitie op rij van Den Haag. Kevin Bruijsten scoorde met nog enkele minuten te spelen in de tweede periode de uiteindelijke winnende goal.

Den Haag trad aan zonder Jan-Jaap Natte, maar met Jamie Visser in de opstelling. De Nederlandse Canadees keerde daarmee terug in het stadion waar hij de afgelopen jaren zijn thuiswedstrijden speelde. Voor bijna twaalfhonderd toeschouwers ontspon zich een boeiende en energieke wedstrijd, waarin Flyers uiteindelijk niet onverdiend de punten veroverde.

Friesland Flyers speelde vooral in de eerste periode sterk, daarbij geholpen door een Den Haag dat vooral in de opbouw veel steken liet vallen. De formatie van Alexander Selivanov mocht zich na twintig minuten in de handen knijpen dat Heerenveen slechts Ă©Ă©n keer scoorde in de eerste twintig minuten, gezien het aantal kansen.

Die treffer viel dan ook nog eens bijna aan het begin van de wedstrijd. Den Haag probeerde tot drie keer toe vergeefs de puck uit het eigen verdedigingsvak te krijgen toen Gerald Pollastrone de trekker overhaalde. Den Haag had misschien nog wel het betere gevoel bij het eerste rustsignaal, omdat de ploeg via een snoeihard schot van Nick de Jong de stand ook nog in evenwicht had gebracht.

De eerste tien minuten van de tweede doorgang waren de beste periode van Den Haag in de wedstrijd. De druk op het doel van Martijn Oosterwijk werd stevig opgevoerd en vooral met schoten vanaf de blauwe lijn werd veel gevaar gesticht. Daarnaast hadden onder meer Raphael Joly en Nico Sacchetti goede schotkansen van dichtbij.

De goals vielen echter tegen het verloop van de periode in aan de andere kant. Na twaalf minuten spelen was het Kevin Bruijsten die de niet altijd even zeker keepende Tomas Pek wist te verschalken. De international uit Nijmegen herhaalde die truc vier minuten later nog een keer, waardoor Flyers met een riante 3-1 voorsprong aan de thee kon.

Hijs had weliswaar veel puckbezit in de slotperiode, maar ondanks de inspanningen van de sterk spelende Mike Hofmann en de klasse van Raphael Joly slaagde de ploeg er niet in echt gevaarlijk te worden. Alleen een prima actie van Eddie Delgrosso het aanvalsvak in, waarbij de verdediger zelf een vlijmscherp schot in de bovenhoek loste leverde succes op.

Vlak voor tijd haalde Selivanov zijn doelman nog naar de kant, maar dat resulteerde alleen in twee gemiste kansen op een empty netter van Friese kant. Daarmee biedt Den Haag rivaal Tilburg zondag de kans om uit te lopen in de strijd om de eerste plaats op de ranglijst. Flyers op zijn beurt houdt de marge met Eaters in stand en verkleint het verschil in verliespunten met Den Haag naar vijf punten.