Flyers cheer center ice home 1112

17 februari 201218:49

Door Joep Meijsen

Flyers versterkt de organisatie

Friesland Flyers haalt enkele oud-spelers en een oud-voorzitter terug om de organisatie voor volgend seizoen te versterken. Hans Kroon keert niet terug als coach bij de Friese eredivisionist.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De club heeft oud-spelers Jan Janssen, Gert Nijland en Marcel Nijland bereidt gevonden plaats te nemen in de nieuwe technische commissie. Die moet de selectie voor volgend seizoen opnieuw op poten gaan zetten. Daarbij denkt de club eraan om met vijf buitenlanders te gaan spelen, de rest van de selectie moet bestaan uit jongens met een Nederlands paspoort of uit de eigen jeugd. Marcel Nijland treedt ook toe tot het bestuur van de Friese club.

Het budget voor volgend jaar moet ongeveer 340.000 euro gaan bedragen, ongeveer hetzelfde als dit jaar. Oud-sponsor, oud-voorzitter en oud-NIJB-voorzitter Sjoerd Feenstra, een naam onlosmakelijk verbonden met de gouden jaren van Heerenveen, gaat als adviseur aan de slag op commercieel vlak. ‘Het is de bedoeling dat ik de ervaring die ik heb als sponsor ga delen met potentiële nieuwe sponsors', zegt hij over zijn rol in Leeuwarder Courant. De commercie binnen de club wordt verder versterkt door het toetreden van Henk de Jong, de voormalig commercieel manager van de lokale voetbalclub.

Over de coaching zijn nog geen beslissingen gevallen. Wel is volgens voorzitter Henk Hoekstra van Flyers duidelijk dat Hans Kroon niet terugkeert. Hij heeft het te druk met zijn werk om dit nog te combineren met het ijshockey. De club denkt erover om weer een fulltime coach aan te stellen. Hoekstra: ‘De les van afgelopen seizoen is geweest dat we een beter dagprogramma moeten bieden voor de spelers die alleen met ijshockey bezig zijn.'

De selectie gaat behoorlijk op de schop. ‘Dat heeft duidelijk verversing nodig. Dit team ontwikkelt zich niet meer. We vinden dat een groot deel van de buitenlanders vervangen moet worden', zegt Hoekstra in de krant. Het technische beleid wordt uitgestippeld door de nieuwe technische commissie, waarbij de coach inspraak heeft.