29 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Flyers wil Kars en Sherban

Heerenveen Flyers heeft voor het komende seizoen het oog laten vallen op Trevor Sherban en Marcel Kars. De club wil daarnaast doelman Tim Kelleher en de verdedigers John Gordon en Oriel McHugh in de selectie houden.

Dat meldt de Leeuwarder Courant vandaag. Chris Eimers is als de nieuwe hoofdcoach van Heerenveen kort na het einde van de play-offs hard bezig zijn selectie voor het nieuwe jaar vorm te geven. Van de Nederlandse spelers hebben Hans Kroon en Erik Landman al toegezegd, Marco Postma en Jacco Landman zijn waarschijnlijk. Justin Bekkering is nog een vraagteken.

Opvallend is de keuze voor Martijn Maghielse als tweede doelman. Deze speelde afgelopen seizoen voor Heerenveen in de eerste divisie. Sjoerd Idzenga, door de bondscoaches gezien als een groot talent, mag de strijd aangaan met Maghielse of naar een andere club vertrekken. Voor Zahir Hup is geen plek meer in de selectie bij Heerenveen.

Van de buitenlanders komen in ieder geval Panchenko en Ivanov niet meer terug. Levitin is nog een mogelijkheid. Jeff Moor is afhankelijk van afspraken zoals die worden gemaakt in het komende convenant tussen de clubs. Naar alle waarschijnlijkheid worden tien in het buitenland geboren spelers toegestaan, waardoor het Nederlandse paspoort van Moor hem geen meerwaarde biedt. Als deze regeling er zo uit komt te zien, is het voor bij Flyers voorbij.

Marcel Kars en Trevor Sherban zijn de genoemde mogelijke nieuwe aanwinsten. Sherban speelt dit seizoen in de tweede Italiaanse liga, terwijl Kars na enkele maanden in Amsterdam nu in de Duitse Oberliga speelt. Kars zit in de voorselectie voor het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Beide potentiële nieuwkomers zijn oud teamgenoten van Chris Eimers bij Amsterdam.