13 november 200400:00

Flyers wint Challenge Cup

De Heerenveen Flyers hebben de eerste prijs van dit seizoen gewonnen. Dankzij een 8-5 overwinning op Emperors Nijmegen is de ploeg van trainer-coach Dave Hyrsky niet meer te achterhalen door de concurrenten in de strijd om de Challenge Cup. Hans Kroon en Matt Korthuis waren beide goed voor twee doelpunten en een assist.

De wedstrijd werd beslist in de tweede periode, toen Flyers in vier minuten tijd uitliep van 4-2 naar 8-2. Nijmegen scoorde in de resterende tijd nog wel drie keer, maar de strijd was al lang gestreden.

Voor ongeveer 600 toeschouwers kwam Flyers al binnen een minuut spelen op voorsprong. Hans Kroon schoot de puck hard achter Nijmegengoalie Casper Swart. Lang kon Flyers niet van deze voorsprong genieten, want 13 seconden lag de gelijkmaker van Nijmegen al in het net. Oud Nijmegenspeler Matt Korthuis zorgde er voor dat Flyers met een 3-1 voorsprong de eerste periode afsloten.

Vroeg in de tweede periode bracht John Versteeg de spanning weer terug in de wedstrijd door het scoren van de aansluitingstreffer. De Nijmegenaren joegen op de gelijkmaker en namen het initiatief over van de Flyers. Dit duurde tot de 27ste minuut. Toen scoorde Don Nichols shorthanded de 4-2. Een powerplaydoelpunt van Robert Starke luidde een periode in waarbij elke aanval van de Flyers doeltreffend werd afgesloten. Door doelpunten van Hans Kroon, Jacco Landman en Jaap Kroon stond er na 34 minuten spelen een 8-2 score op het scorebord en was de wedstrijd feitelijk al lang gespeeld.

Nijmegen kwam door treffers van Bob Teunissen en Marcus Abrahamsson in de tweede periode nog wel terug tot 8-4. In de derde periode werd er alleen in de laatste minuut nog gescoord. Huub Verdonschot scoorde het vijfde doelpunt voor de Emperors.

Na afloop van de wedstrijd ontving Flyerscaptain Jacco Landman uit handen van Henk Hille de Challenge Cup. Zondag worden de laatste twee duels uit de Cup gespeeld. Volgende week staat de volgende cup op het programma: de Coupe der Lage Landen.