Flyers demelinne close 1213

30 oktober 201300:00

Flyers wint topper in Den Haag.

Kevin Bruijsten en Tony Demelinne hadden allebei een goal en twee assists in de 1-4 overwinning voor Heerenveen in Den Haag.

Daarmee vindt Heerenveen weer aansluiting bij de topvier in de Eredivisie, die zoals veel mensen voor het seizoen al hadden voorspeld bestaat uit Tilburg, Den Haag, Heerenveen en Herentals. Als Flyers een inhaalwedstrijd weet te winnen staat de ploeg van Chris Eimers puntgelijk met Herentals op de tweede plaats van de ranglijst, met twee verliespunten meer dan Tilburg Trappers.

Voor Den Haag is het de tweede topwedstrijd die wordt verloren in drie dagen tijd. Afgelopen zondag ging het team van Dave Hyrsky al onderuit in Tilburg. Daarmee heeft Den Haag nu vier verliespunten meer dan Tilburg en twee meer dan Flyers. De Friese formatie mag woensdagavond alweer op bezoek in Dordrecht.

Tony Demelinne werd afgelopen weekeinde door zijn coach bij naam genoemd als een speler die tot nu toe dit seizoen nog onvoldoende bracht. Uitgerekend op bezoek in zijn geboortestad pakte de international een goal een twee assists mee. Hij scoorde de derde goal van Flyers, dat al in de openingsfase van de wedstrijd afstand nam van Den Haag.

Het was Nick Kuiper die zijn team na drie minuten spelen op voorsprong bracht. Joey Oosterveld verdubbelde de score twee minuten later en nog voor er twaalf minuten gespeeld waren in de wedstrijd deelde Demelinne de derde mokerslag uit. Den Haag wist zich hier in het restant van de wedstrijd niet meer van te herstellen.

Weliswaar scoorde Mark Soares halverwege de wedstrijd nog namens het team uit de Hofstad, maar voor die tijd had Kevin Bruijsten er al 0-4 van gemaakt. Den Haag, dat sinds de Continental Cup een zwaar speelschema heeft, krijgt nu enkele dagen pauze. Vrijdag wacht echter alweer de thuiswedstrijd tegen Herentals, terwijl het team op zaterdag alweer naar Eindhoven moet.