24 januari 200500:00

Flyers wint zonder Hyrsky

Heerenveen Flyers is het Hyrsky-loze tijdperk begonnen met twee eenvoudige zeges. Den Haag en Turnhout werden ruim geklopt met in totaal vijftien doelpunten voor en Ă©Ă©n tegen. Matt Korthuis was met vier treffers de meest succesvolle schutter namens de Flyers.

Ruud van der Holst kreeg tegen Den Haag Wolves de start en wist een shutout op zijn naam te brengen. Voor slechts 633 toeschouwers in Thialf duurde het lang voordat Heerenveen afstand wist te nemen van de Wolves. Tyler Palmiscno schoot Heerenveen in de twaalfde minuut naar een voorsprong, maar daar bleef het lang bij.

Pas een minuut voor het einde van de tweede periode was het verdediger Don Nichols die de voorsprong verdubbelde op aangeven van Erik Landman. Daarna namen de Friezen in de derde doorgang definitief afstand van Den Haag. Hans Kroon, Bert van den Braak, Jamie Visser en Matt Korthuis schoten de frustraties van de uitschakeling in de halve finale van de beker en het daaropvolgende vertrek van coach Hyrsky van zich af.

Een dag later in Turnhout had Heerenveen minder moeite om afstand te nemen van de tegenstander. Na twintig minuten spelen stond de formatie uit Friesland al op een beslissende 0-6 voorsprong. Don Nichols toonde zich wederom doeltreffend, waarna Bert van den Braak met zijn tweede goal in twee wedstrijden de voorsprong verdubbelde. Tyler Palmiscno, Matt Korthuis (2) en Jamie Visser deden ook mee in het doelpuntenfestijn.

De storm luwde enige tijd in de tweede periode, totdat Pavel Frano een eretreffer maakte namens de ploeg uit Turnhout. Marco Postma en Matt Korthuis zorgden er echter voor dat de voorsprong van Heerenveen na de tweede doorgang alsnog hoger uitviel dan na de eerste. Tyler Palmiscno zette uiteindelijk tien minuten voor tijd de kroon op de wedstrijd.

Heerenveen wacht woensdag een Ă©chte test tegen Amsterdam, maar vooralsnog staat de ploeg er zeer goed voor in de Coupe der Lage Landen en lijkt ondanks het vertrek van coach Hyrsky rechtstreeks op weg naar de play-offs.