4 december 201620:44

Door Joep Meijsen

Flyers zet flinke stap richting finale

Heerenveen wint eerste halve finalewedstrijd best-of-three tegen Tilburg met 6-1

Heerenveen heeft de eerste ontmoeting in de halve finale van de beker tegen Tilburg overtuigend gewonnen. Pippo Limnell had twee goals en een assist in een 6-1 zege voor de Friezen.

Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers Toekomstteam

De strijd om een plek in de bekerfinale volgende maand in Eindhoven begon zondagmiddag met de halve finalewedstrijd tussen Heerenveen en Tilburg. Hoewel Tilburg op de eerste powerplay van de wedstrijd op voorsprong komt via een goal van Boris Coehorst, weet Flyers de wedstrijd met 6-1 te winnen en zo een flinke stap te zetten richting de finale.

In de slotfase van de eerste periode komt Flyers langszij via een treffer van Brent Janssen. In de eerste tien minuten na de pauze pakt Heerenveen daarna definitief het initiatief in de ontmoeting. Eerst brengt Kevin Nijland zijn ploeg op voorsprong, terwijl drie minuten later ook Pippo Limnell het net achter Ruud Leeuwesteijn weet te vinden.

Het lukt Trappers daarna niet meer om nog terug te slaan en in de derde periode neemt Flyers definitief afstand. Eerst zorgt Pippo Limnell met zijn tweede goal van de avond voor de 4-1, waarna Lars den Edel en Tony Demelinne de score nog verder opvoeren.

De serie wordt gespeeld in een best-of-three. Het duurt nog even voordat de terugwedstrijd wordt gespeeld. Dit staat voor woensdag 28 december op het programma in Tilburg. De eventuele beslissende derde wedstrijd staat vroeg in het nieuwe jaar op het schema. De andere halve finaleserie begint op 27 december in in Geleen als daar Zoetermeer op bezoek komt.