Kemphanen kuzmenkov close 0910

15 februari 201000:00

Flyers ziedend na verliespartij

Eindhoven Kemphanen klopte zondagavond op de valreep Heerenveen Flyers. Volgens de Friezen zelfs iets over de valreep. De club overweegt protest in te dienen tegen de uitslag van de wedstrijd.

Het controversiële doelpunt, de 4-3 in het voordeel van Kemphanen, staat op de sheet met de tijd op precies 60.00. De goal werd gescoord door Yuri Kuzmenkov op de powerplay met een delayed penalty. Volgens de Friezen werd de treffer echter nipt na het eindsignaal gescoord en zij protesteerden op het ijs bijzonder fel tegen de door scheidsrechter Den Ridder goedgekeurde treffer.

Het leek een beetje een kopie van de ontknoping van de bekerfinale in hetzelfde stadion, waar de winnende goal van Eaters op de rand van het eindsignaal werd gescoord. Flyers stapt vandaag naar de Nederlandse ijshockeybond om protest in te dienen tegen de goedkeuring van het doelpunt. ‘Desnoods trekken we de ploeg terug uit de competitie. Dit kan zo niet', stelt voorzitter Danny Micola tegen IJshockey.com.

Door de nederlaag raakt Flyers achterop in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst die rechtstreeks toegang geeft tot de halve finales van de play-offs. Flyers knokte zich in de wedstrijd tot twee keer toe terug uit achterstand om dus in de slotfase het deksel op de neus te krijgen. Daarbij greep Eindhoven vroeg in de wedstrijd het initiatief via treffers van Jeff Winchester en Tyler Hilbert. Laatstgenoemde scoorde in een dubbele powerplay.

Andrey Levitin scoorde laat in de periode de aansluitingstreffer, maar het duurde tot de derde periode voordat Flyers langszij kwam via een shorthanded goal van Paul Vincent. Negen minuten voor het einde zette Bohuslav Subr zijn team opnieuw op voorsprong, maar Michael Nason neutraliseerde dit amper twee minuten later. Daarmee leek de wedstrijd richting de overtime te gaan tot de in de ogen van Flyers controversiële winnende goal.