Trappers Mitch Bruijsten skate 2018

25 oktober 201923:20

Friday round-up: Negenklapper Trappers en zeges Flyers en Hijs

Tilburg Trappers won in een doelpuntenfestijn van Leipzig, Heerenveen won na een sterke openingsfase in Nijmegen en Den Haag besliste het duel tegen Zoetermeer in de slotperiode.

Ice Fighters Leipzig - Tilburg Trappers 6-9

Tilburg Trapper boekte vrijdagavond een ruime zege in Leipzig. Nadat de eerste periode nog in 3-3 was geëindigd, liep Tilburg in een dominante tweede periode uit naar 3-7 om de ontmoeting uiteindelijk met 6-9 te winnen. Mitch Bruijsten had drie goals en een assist, zijn broer Kevin scoorde twee keer en Danny Stempher nam een goal en vier assists voor zijn rekening.

Voor zo'n 1200 toeschouwers werd het in Leipzig dus een doelpuntenfestijn, waarin Leipzig tot twee keer toe op voorsprong kwam. Via Paavilainen en Hoverberg werd het in de eerste ruim acht minuten zelfs 2-0 voor de Ice Fighters. Via Ryan Collier deed Trappers iets terug, maar Ian Farrell vergrootte de marge weer. Nog voor het eerste rustsignaal waren het echter Stempher en Kevin Bruijsten die Tilburg langszij brachten.

Via goals van nogmaals Kevin Bruijsten, twee treffers van zijn broer Mitch en nog een doelpunt van Jonne de Bonth liep Trappers daarna uit naar 3-7. Hoewel Leipzig in de slotperiode nog terug kwam tot op twee goals, bleef het daartoe beperkt. Diego Hofland en nog een keer Mitch Bruijsten stelde de zege ruimschoots veilig.

Opvallend is wel dat Leipzig in vier van zijn vijf powerplays tot scoren kwam.

Select 4-U Nijmegen Devils - Unis Flyers Heerenveen 2-5

Heerenveen pakte vrijdagavond in het Triavium al vroeg het initiatief in de wedstrijd en gaf die voorsprong in de rest van het duel niet meer uit handen. Pippo Limnell scoorde twee keer voor de Friese formatie, waarbij Nijmegen zaterdagavond in Heerenveen direct een kans op revanche heeft.

Het was Aldo van Aalderen die Flyers na ruim vier minuten spelen op voorsprong zette. Ex-Devils-aanvaller Jasper Nordemann verdubbelde de voorsprong 2,5 minuut later en Pippo Limnell maakte het feest na dertien minuten al bijna compleet door de derde goal van Heerenveen te scoren.

In de openingsfase van de tweede periode slaagde Nijmegen er toch in de wedstrijd weer spannend te maken. Zestien seconden na de hervatting was het Oliver Pataky die Devils op het scorebord bracht en drie minuten later zorgde Levi Houkes voor de aansluitingstreffer. Ondanks nog veel tijd in de wedstrijd en ook kansen bleef de productiviteit van Nijmegen beperkt tot deze goals.

Zes minuten voor tijd was het Limnell die op de powerplay met zijn tweede van de avond de marge vergrootte en Brent Janssen gooide in de slotfase de deur definitief in het slot. Morgen komen Devils en Flyers elkaar opnieuw tegen, deze keer in Thialf.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters 4-1

Zoetermeer kwam via een treffer van Jared Henderson al heel vroeg op voorsprong en koesterde deze lange tijd. Pas halverwege het duel kwam Den Haag voor 1400 toeschouwers langszij, om de ontmoeting met twee snelle doelpunten in de slotperiode naar zich toe te trekken. Jasper Kick en Alan van Bentem hadden een goal en een assist.

Chris Toonen werd in de openingsfase naar de strafbank gestuurd. Wat een uitgelezen kans leek voor Hijs om het initiatief te pakken, veranderde in een voorsprong voor Panters via een shorthanded goal van Jared Henderson. De 0-1 tussen de twee ijshockeyburen bleef daarna lang op het scorebord staan. Pas in de 32e minuut slaagde Den Haag erin de gelijkmaker langs Cas Neuman te schieten.

Twee treffers in negen seconden in de derde periode brachten daarna de beslissing in de ontmoeting en beide goals werden door Den Haag gescoord. Joey Oosterveld zette Hijs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en Alan van Bentem breidde die daarna vliegensvlug verder uit. Stace van Bentem zorgde later in de periode voor de slagroom op de taart.