5 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Gallagher vervangt Dillon

Den Haag Wolves neemt afscheid van verdediger Brian Dillon. In zijn plaats is Ray Gallagher gecontracteerd, die oorspronkelijk bij het Belgische Turnhout zou gaan spelen.

Dat meldt Den Haag in een persbericht. De club noemt 'privé-omstandigheden' als oorzaak voor het vertrek van Dillon vlak voor de start van de competitie. De club zegt het afscheid van Dillon te betreuren.

Met Ray Gallagher trekt Den Haag een ervaren vervanger aan. De verdediger uit Ajax, Ontario kwam afgelopen seizoen uit voor Eaters Geleen. Daarvoor was hij actief bij Nijmegen, Amsterdam en Heerenveen. Hij gold jarenlang als Ă©Ă©n van de beste verdedigers in de Nederlandse competitie.

Vorig seizoen maakte hij een rentree in het Nederlandse ijshockey, na een schorsing wegens dopinggebruik en een seizoen waarin hij alleen kortstondig meetrainde bij Nijmegen. Bij Geleen werd hem na afloop van het vorige seizoen geen nieuw contract aangeboden. Hij dook deze zomer in Turnhout op, maar maakt nu onverwacht alsnog een comeback. Gallagher is 38 jaar.

In de dagen vlak voor het begin van het seizoen worden er nog in hoog tempo wijzigingen in de selecties doorgevoerd. Zo stuurde Geleen Chad van Diemen weg en wisselde Nijmegen zowel een aanvaller als een goalie in.