Flyers vs Eaters 071114 A

8 november 201400:31

Door Joep Meijsen

Game 1: Flyers op voorsprong

Heerenveen won de eerste wedstrijd in de halve finaleserie tegen Geleen in eigen huis met 5-1. Marcel Kars had een goal en een assist voor Flyers.

Het was de derde ontmoeting tussen Geleen en Heerenveen dit seizoen en voor de derde keer werd het 5-1. Flyers kwam via een afstandschot van Brandon Greenside al in de openingsfase op voorsprong. Tegen het einde van de periode werd deze voorsprong uitgebreid door Marcel Kars, die een rebound na een schot van Travis Bobbee achter Sami Heinonen werkte.

Bij Flyers keerde Tony Demelinne na enkele weken afwezigheid terug in de opstelling. Eaters moet het voorlopig stellen zonder Akim Ramoul, die met een blessure kampt. Bij Eaters ontbrak ook Bryan Mens in de opstelling. Heerenveen stelde de zege in de tweede periode veilig. Eaters liep twee keer tegen een straf op en twee keer sloeg Flyers zijn slag.

Met Adam Hartley op de strafbank was het Ronald Wurm die de derde Friese treffer op zijn naam bracht, terwijl een straf tegen Pippo Limnell Finocchiaro Levi Houkes de kans bood zijn vijfde goal van het seizoen te scoren. In de slotperiode wisten Mitch Bruijsten en Adam Hartley het net nog te vinden, waardoor de eindstand op 5-1 uitkwam.

In de slotfase liep Lars Engwegen nog tegen een matchpenalty met bijbehorende schorsing op na een knokpartijtje met Demelinne, die er met een game misconduct vanaf kwam. Beide teams komen elkaar zondagavond weer tegen in Glanerbrook.

Foto: Martin de Jong