Trappers vs Hyc 071114

8 november 201400:55

Door Joep Meijsen

Game 1: Tilburg soepel langs Hyc

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een relatief soepele overwinning op Herentals. Achterin werd weinig weggegeven en voorin vonden de Tilburgse aanvaller vier keer het net.

uitslag had nog een stuk hoger kunnen uitvallen als doelman Keaton Hartigan van Herentals niet een reeks prima reddingen had verricht. Ook had Tilburg, dat aantrad zonder de zieke Jurryt Smid, de pech dat twee keer het ijzerwerk werd geraakt. Aan de andere kant dacht Herentals via Maxime Pellegrims gescoord te hebben in de tweede periode, maar zag deze treffer na een review afgekeurd worden.

Als die treffer had geteld was de stand 2-1 geworden en was de ontmoeting wellicht nog spannend geworden. Nu liep Tilburg in het restant van de tweede periode uit naar een voorsprong van 4-0, waarmee de eerste wedstrijd in de best-of-three binnen was.

Herentals begon niet slecht aan de wedstrijd. Via een agressieve forecheck werden de Tilburgse aanvallen vroeg onderbroken en de ploeg van Paul Vincent probeerde zelf verzorgde aanvallen op te zetten, zonder daarbij erg vaak gevaarlijk te worden.

Tilburg kreeg met twee man meer op het ijs vroeg in de wedstrijd de kans het initiatief te grijpen, maar verzuimde te scoren. Uiteindelijk was er na een kwartier spelen een schuiver van de blauwe lijn van de stick van Kilian van Gorp nodig om de wedstrijd open te breken.

Dit vormde de inleiding voor de meest dominante periode in de wedstrijd voor Trappers. De ploeg van Paul Gardner zette Herentals onder druk en nam het doel van Keaton Hartigan uit alle hoeken onder vuur. Een schot van Mickey Bastings vormde de inleiding voor de tweede treffer van Trappers. De ingeschaatste Bjorn Willemse pikte de rebound op.

In de tweede doorgang kwam Herentals wat sterker uit de startblokken, maar waar nodig was Ian Meierdres paraat en de enige keer dat de doelman van Trappers geklopt leek, schoot de camera hem te hulp om aan te tonen dat de puck niet over de lijn was geweest. Voor Meierdres werd het uiteindelijk zijn tweede shutout van het seizoen.

Met twee treffers was het Tilburg dat de tweede periode naar zijn hand zette. Een opmerkelijke vier-op-een-break was verantwoordelijk voor de derde goal. Het was Kris Hogg die uiteindelijk doeltreffend mocht uithalen, terwijl Jeffrey Melissant een mooie counter afrondde.

derde periode leek zich daarna naar een gezapig einde te slepen toen vlak voor tijd toch nog even de vlam in de pan sloeg. Evan Renwick deelde een check uit die als checking to the head werd beoordeeld. Kris Hogg ging verhaal halen en uiteindelijk werden er volgens het wedstrijdformulier zo’n vijftig strafminuten uitgedeeld, waarvan de meeste tegen Renwick.

Beide teams komen elkaar zondagavond weer tegen in Herentals.