AL TIL LIN 20190303 019

22 maart 201908:03

Door Joep Meijsen

Game Day: Matchpuck voor Trappers in Lindau

Tilburg Trappers speelt vanavond in Lindau om een plek in de volgende ronde van de play-offs in de Oberliga. Als het vanavond niet lukt, volgt er zondag een volgende kans.

Tilburg zette afgelopen dinsdagavond een belangrijke stap in de richting de kwartfinales door in eigen huis met liefst 6-1 te winnen van Lindau Islanders. Trappers kwam daarmee in de best-of-five op 2-1 en reist dus met een matchpuck op zak weer richting het zuiden van Duitsland. De ploeg is gisteren op tijd vertrokken richting Lindau en kan vanmorgen in alle rust richting de wedstrijd toewerken.

Dinsdag scoorde Danny Stempher twee keer en had het voormalige talent van het jaar ook nog een assist. Tijdens de wedstrijd viel wel Kilian van Gorp uit. Speler-coach Chris Stanley van tegenstander Islanders toont zich in de regionale media niet tevreden over de manier waarop zijn team dinsdag aan de wedstrijd begon. 'We waren simpelweg niet klaar en hebben niet gestructureerd gespeeld', zegt hij. Bij 0-2 nam hij dan ook een time-out.

Doel bereikt

'We hebben voor de serie begon gezegd dat een tweede thuiswedstrijd tegen Trappers iets heel bijzonders zou zijn. We hebben ons doel bereikt', zo wordt technisch directeur Sascha Paul van Lindau Islanders geciteerd. Toch houdt de club zicht op meer. 'In de play-offs is alles mogelijk, dat hebben we al gezien. We gaan zeker niet met de gedachte de wedstrijd in dat het de laatste van het seizoen is', aldus de oud-speler die vorig jaar zijn schaatsen aan de wilgen hing na twaalf seizoenen in het shirt van de Islanders.

Ook Trappers houdt alle opties nog open. In Brabants Dagblad meldt Boet van Gestel dat hij er zeker nog niet vanuitgaat dat zijn ploeg met één been in de kwartfinale staat. 'Nee, zeker niet. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht en ons niet laten provoceren met hun acties.'

De wedstrijd in Lindau begint vanavond om 19.30 uur. Scheidsrechter is Robert Paule. Op de lijnen staan Thomas Haas en Peter Wagner.