4 februari 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 04-02

Het weekend van de waarheid voor de Nederlandse clubs in de Coupe der Lage Landen begint vanavond met vier confrontaties tussen Nederlandse en Belgische clubs. De komende dagen worden de kaarten geschud voor de play-offs. De Game Day Preview.

Amsterdam  Turnhout
Amsterdam Bulldogs is bij winst op de Turnhout White Caps de winnaar de Coupe der Lage Landen. De Amsterdammers zijn dan niet meer in te halen door concurrent Heerenveen. De kans op een stunt van de Belgen is vrij klein. De eerste ontmoeting in Turnhout eindigde in een 3-7 overwinning voor de landskampioen en de laatste nederlaag van Amsterdam dateert alweer van 7 januari, toen Nijmegen in de hoofdstad te sterk was.

Turnhout is wel volop in de race om als beste Belgische ploeg te eindigen. Afgelopen woensdag versloeg Turnhout nog zijn grootste concurrent Olympia uit Heist op den Berg. Hierdoor is Turnhout in de stand op gelijke hoogte gekomen met Olympia, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

De wedstrijd begint om 20.45 uur en staat onder leiding van Louis Robbe.

Nijmegen  Leuven
Nijmegen bevindt zich in een moeilijke fase. De ploeg oogt vermoeid en komt moeilijk tot scoren. Na zware nederlagen in Geleen en thuis tegen Heerenveen is de derde plaats ver weg voor de Emperors. Afgelopen zaterdag werd wel gewonnen in de uitwedstrijd tegen Leuven Chiefs. Leuven is ook vanavond de opponent van de Emperors.

De Nijmegenaren komen dit speelweekeinde maar liefst drie maal in actie. Zondag spelen zij de belangrijke wedstrijd in en tegen Tilburg. Maandag sluit Nijmegen de Coupe af met een Âthuiswedstrijd in Eindhoven tegen Heist.

Als de mannen van trainer Alexander Jacobs alle wedstrijden winnen en Geleen verliest thuis van Amsterdam, dan eindigt Nijmegen op de derde plaats.

De referee voor vanavond is Sven Bergman en de wedstrijd begint om 21.15 uur.

Heist op den Berg  Tilburg
Tilburg Trappers zit in dezelfde situatie als Nijmegen in de strijd om de derde plaats. Zelf moeten de Tilburgers beide wedstrijden winnen en zijn afhankelijk van het resultaat van Geleen op zaterdagavond.

Om 21.00 uur speelt de ploeg van Theo van Gerwen tegen Olympia uit Heist op Den Berg. Olympia won voor het laatst op 14 januari in de thuiswedstrijd tegen Leuven. Hierna speelden de Belgen voornamelijk tegen Nederlanse teams en behaalde daarin geen punten.

Tilburg won de eerste wedstrijd in Stappegoor met 7-1 met onder andere twee goals van Joep Andries en Ryan van Diemen.

Den Haag  Deurne
Den Haag kan terugkijken op een geslaagde Coupe der Lage Landen. De doelstelling om de Belgische ploegen voor te blijven is bijna behaald. Winst thuis tegen de Phantoms uit Deurne zou een flinke stap in de goede richting betekenen.

De beslissende factor in deze wedstrijd komt uit de medische hoek. Afgelopen week misten de Wolves maar liefst zes spelers waaronder Tristan Senior. Amsterdam won mede daardoor met maar liefst 12-1 afgelopen dinsdag in de Uithof. De afwezigheid van de zes spelers drukt een te grote stempel op het spel van de Hagenezen.

De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Jean-Paul den Brabander en begint om 20.30 uur. Pikant detail: Een dag later ontmoeten beide teams elkaar weer maar dan in Deurne.