12 november 200400:00

Door [email protected]

Game Day Preview 12-11

Twee wedstrijden in de Challenge Cup vanavond. Tilburg Trappers is te gast in Nijmegen, terwijl Eaters Geleen op bezoek gaat in Den Haag. Zowel Nijmegen als Geleen maakt nog kans op de Challenge Cup en beide teams zullen dus voor de volle winst moeten gaan.

Preview Wolves - Eaters

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: De Uithof, Den Haag
Referee: Passchier (v.d.Berg, Robben)
Laatste ontmoeting: Eaters Geleen won de laatste ontmoeting tegen Den Haag thuis met gemak; afgelopen zondag stuurden de Limburgers de Hagenezen met 7-2 naar huis. Lambert Keulen scoorde in die wedstrijd twee maal voor de Eaters.
Bijzonderheden: Eaters Geleen moet minimaal twee punten uit deze wedstrijd halen om in de race te blijven om de Challenge Cup. Den Haag kan weer beschikken over starting-goalie Peter Seton, die deze week niet met de Nederlandse selectie afreisde naar Polen.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 194 voorspellingen, waarbij 54 procent inzet op winst voor Eaters. 3-4 is de meest genoemde uitslag, terwijl 26 mensen overtime verwachten.

Preview Emperors - Trappers

Aanvangstijd: 21.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Referee: Rhyno (v.d.Waarden, Beks)
Laatste ontmoeting: De beide teams stonden afgelopen zondag nog in Tilburg tegenover elkaar. Trappers dwong in de laatste minuten van de reguliere speeltijd een overtime af, maar Jim Nagle schoot de Nijmegenaren alsnog naar winst. John Versteeg scoorde twee goals voor Nijmegen, terwijl Jeff Trembecky en Erik Zachrisson aan Tilburgse kant ieder tekenden voor een goal en een assist.
Bijzonderheden: Het is de eerste keer dit seizoen dat de Trappers afreizen naar Nijmegen. Voor de uitgedunde selectie van vervangend coach René de Hondt valt er weinig eer meer te behalen in de Challenge Cup. Nijmegen maakt echter nog een kleine kans om de Challenge Cup te winnen. De Emperors zullen vrijdag minimaal twee punten moeten pakken om in de race te blijven.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 193 voorspellingen, waarbij een meerderheid van 79% gelooft in een Nijmeegse zege. 5-3 is de meest genoemde uitslag, terwijl 17 mensen overtime verwachten.