14 oktober 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 14-10

Vanavond vinden er drie wedstrijden plaats in de Coupe der Lage Landen. Heerenveen is te gast in Nijmegen, Tilburg gaat op bezoek bij Heist op den Berg en Herentals ontvangt de White Caps uit Turnhout.

Preview Nijmegen  Heerenveen

Aanvangstijd: 20.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Referee: van Baast (Zigterman, Oosterhoff)

De coach van Nijmegen Alexander Jacobs zal uitkijken naar deze wedstrijd. De eerste serieuze thuiswedstrijd van het seizoen na twee veredelde oefenpotjes tegen zwakke Belgische tegenstanders. Vorig jaar ontmoetten beide teams elkaar ook in de tweede week van oktober, destijds wonnen de Emperors met 3-0. Of het dit keer ook zo eenvoudig zal zijn, is nog maar de vraag. Tristan Cameron Harper zal in ieder geval van de partij zijn. Na veel perikelen omtrent zijn transfer zal de jonge Schot vanavond zijn debuut maken in de Coupe der Lage Landen.

Tegenstander Heerenveen kreeg deze week een flinke opsteker door de uitwedstrijd tegen Den Haag te winnen. In de Hofstad werd wel duidelijk dat Bradley Smulders een zeer welkome aanwinst is. De aanvaller, die vorig jaar nog voor Geleen uitkwam, scoorde tweemaal in zijn eerste wedstrijd. De ploeg van coach Brian de Bruyn zal het in ieder geval beter willen doen dan in de oefenwedstrijd tegen Nijmegen op 24 september jl. Toen won Nijmegen in Thialf met maar liefst 5-1 mede door de afwezigheid van het Oekrainse trio en Don Nichols.

IJshockey.com Key Player of the Game:

T.J. Caig maakte veel indruk tijdens de oefenwedstrijd in Thialf. Afgelopen woensdag scoorde hij in de wedstrijd tegen Heist al drie maal voor de Emperors, wat zijn seizoenstotaal op 6 treffers brengt.

Preview Heist op den Berg  Tilburg

Aanvangstijd: 21.00 uur
Locatie: Kunstijsbaan ÂDie SwaeneÂ, Heist op den Berg
Referee: Bergman (Fredriks, Deweerdt)

Op papier een eenvoudige klus voor Tilburg dat tot nu toe geen enkele genade kent voor de Belgische opponenten. Na de wedstrijden tegen Deurne en Turnhout staat het Tilburgse doelsaldo op 12-0. Trappers moest vorige week wel de koppositie afstaan aan de Amstel Tijgers. Tijdens de wedstrijd tegen de Tijgers viel Doug Stienstra geblesseerd uit maar later bleek het Âmaar kramp te zijn. Stienstra speelt vanavond dus weer mee en dat is belangrijk voor Tilburg. Stienstra is de aanjager van het team en lijkt hiermee die rol over te nemen van Casey Vanschagen.

Tegenstander Heist maakte afgelopen woensdag een zeer matige indruk in het Triavium in Nijmegen. Coach Rene Labonte beschikte in Nijmegen over een zeer smalle selectie en had slechts 10 spelers en 2 goalies. Het is te hopen voor Labonte dat er vanavond enkele spelers zullen terugkeren in de selectie. Voor Heist-speler Hes Roelofs is het een weerzien met zijn oude ploeg. Roelofs speeld eind jaren Â90 twee seizoenen in het shirt van Tilburg.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Dave Iannazzo maakt aanvallend veel indruk in zijn eerste wedstrijden voor de Trappers. Verdedigend laat het spel van Iannazzo echter nog veel te wensen over, waardoor zijn aanvalspartner Stienstra verdedigend veel werk moet opknappen. Vanavond zal dit waarschijnlijk niet zo erg zijn aangezien de puck zich voornamelijk in het Tilburgse aanvalsvak zal bevinden.

Preview Herentals - Turnhout

Aanvangstijd: 21.00 uur
Locatie: Bloso Centrum Netepark, Herentals
Referee: Beks (Bekkers, v.d.Waarden)

Een volledige Belgische confrontatie op het programma in Herentals. Beide teams zijn nog puntloos in de Coupe der Lage Landen. Vorige week ging de eerste thuiswedstrijd van Herentals letterlijk de mist in. Het openluchtstadion in Herentals kon de hoge temperaturen van het aangename herfstweer niet aan.

Turnhout is de favoriet voor deze wedstrijd, het beschikt over een kwalitatief sterke spelersgroep met veel spelers die ooit in Nederland actief waren zoals oud-Tilburgers Peter van Kaam, Perry Muller von Czernicki en Steve Linders.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Turnhout-speler Francis Collin speelde vorig seizoen nog voor de Wolves uit Den Haag. Weliswaar was de 22-jarige Canadees niet de grote ster van de Haagse ploeg, maar met 11 doelpunten en 8 assists draaide Collin niettemin een sterk seizoen.