15 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 15-10

Vanavond vinden er drie wedstrijden plaats in de Coupe der Lage Landen. Ten eerste is er het Belgische onderonsje tussen Deurne en Leuven, het zwakke Herentals gaat op bezoek bij Heerenveen en tenslotte ontvangt Den Haag in eigen huis de Nijmegen Emperors.

Preview Leuven - Deurne

Aanvangstijd: 17.20 uur
Locatie: IJsbaan Leuven, Leuven
Referee: Horemans (Bekkers, Kalse)

Vanmiddag staan de op papier sterkste Belgische ploegen tegenover elkaar. Deurne overtuigde vorige week in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Nijmegen. Ook tegenstander Leuven bezorgde een Nederlandse opponent een verrassende nederlaag. Den Haag werd in eigen huis verslagen met 8-3.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Maros Bartek was vorige week de grote held in Deurne. Vlak voor tijd scoorde hij de gelijkmaker tegen Nijmegen, en in de overtime was Bartek ook verantwoordelijk voor de game-winning goal. De 32-jarige Tsjech is inmiddels al bezig aan zijn zevende seizoen in Deurne.

Preview Heerenveen - Herentals

Aanvangstijd: 19.30 uur
Locatie: Thialf, Heerenveen
Referee: Haxelmans (Toemen, Korte)

De Flyers kunnen vanavond hun derde overwinning in vijf dagen boeken. Heerenveen won gister overtuigend van een zwak Nijmegen en Herentals kon wederom de wedstrijd in eigen huis niet afmaken wegens mist op het ijs. Herentals zal vanavond met weinig vertrouwen de lange busrit ondergaan naar Friesland. Eerdere uitwedstrijden tegen Geleen en Nijmegen leverden immers al bijna dertig tegengoals op. Voor Heerenveen lijkt het een ideale wedstrijd om het doelsaldo flink te verbeteren.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Tyler Palmiscno zal proberen zijn puntenaantal flink op te schroeven. De topscorer van vorig jaar had gisteren tegen Nijmegen zijn vizier nog niet op scherp staan. De 25-jarige Amerikaan zal daarom extra gemotiveerd zijn om vanavond wel het net te vinden.

Preview Den Haag - Nijmegen

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: De Uithof, Den Haag
Referee: Nuchelmans (De Schrijver, v.d.Berg)

De meest interessante confrontatie van vanavond vindt plaats in de Hofstad. Beide teams kennen een stroeve start dit seizoen. Tevens verloren beide teams deze week thuis van de Heerenveen Flyers. De vraag is of Nijmegen zich zo snel kan herpakken na het slechte spel van gisteravond. Nick de Jong en Dennis Unk zullen waarschijnlijk beiden ontbreken aan de kant van Nijmegen. De Jong viel gisteravond in de eerste periode uit met een blessure.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Jimmy Raats is een belangrijke schakel in het team van Den Haag. Vorig jaar scoorde hij tegen Nijmegen de beslissende goal in de plaatsingsronde voor de play-offs. Raats zou vanavond graag wederom verantwoordelijk zijn voor de game-winning goal.