24 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 24/11

Een nieuw weekeinde ijshockey staat voor de deur en het begint erom te spannen in de bekercompetitie. De komende twee weken wordt uitgemaakt wie de halve finales gaan spelen. IJshockey.com kijkt vooruit naar de speeldag van vandaag.

Nijmegen Emperors - Tilburg Trappers
Datum: 24-11-2006
Locatie: Triavium, Nijmegen
Aanvangstijd: 20.15
Referee: Morrison (Leermakers, Toemen)

Onderlinge ontmoetingen: Nijmegen Emperors en Tilburg Trappers kwamen elkaar tot nu toe dit seizoen drie keer tegen en drie keer won Tilburg Trappers. De laatste ontmoeting vond op 10 november plaats in Tilburg en eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. Daryl Bat, Doug Stienstra en Dave Bonk vonden het net namens Trappers, terwijl Nick Verbruggen voor de enige Nijmeegse treffer zorgde.

Thuisploeg: Nijmegen Emperors staat op de derde plaats in de bekercompetitie. De ploeg won vorige week de uitwedstrijd in Heerenveen, maar ging in eigen huis onderuit tegen Den Haag. Doelman Tommi Niemela werd in de wedstrijd vervangen door Marcel den Hartog. De Zweed Anders Dahlin is met vier goals en drie assists de Nijmeegse topscorer in de bekercompetitie.

Uitploeg: Trappers is nog ongeslagen in de bekercompetitie. Afgelopen weekeinde won Trappers in Amsterdam en klopte de ploeg van Larry Suarez in eigen huis Heerenveen. Doelman Nick Boucher maakt vooralsnog een uitstekende indruk, terwijl Doug Stienstra met zes goals en zes assists in vijf wedstrijden vooralsnog de topscorer is in de bekercompetitie.

Laatste vijf wedstrijden Nijmegen: 5-2-0-1-2 (7 punten)
Laatste vijf wedstrijden Tilburg: 5-0-0-0-0 (15 punten)

Sleutel: Tilburg is al zo goed als zeker van plaatsing voor de halve finales, maar Nijmegen voelt de hete adem van andere clubs in de nek en heeft de punten hard nodig.

Den Haag Wolves - Amstel Tijgers Amsterdam
Datum: 24-11-2006
Locatie: De Uithof, Den Haag
Aanvangstijd: 20.45 uur
Referee: Van Baast (Sterkens, v. Grinsven jr.)

Onderlinge ontmoetingen: Den Haag en Amsterdam kwamen elkaar tot nu toe dit seizoen drie keer tegen. Amsterdam won twee wedstrijden, Den Haag was één keer de winnaar. Alle wedstrijden werden gewonnen met één doelpunt verschil. De laatste ontmoeting vond op 11 november plaats in Amsterdam, waarbij Den Haag zich met 3-4 de sterkste toonde. De winnende treffer werd in overtime gescoord door Andri Salomonson, nadat Amsterdam in de derde periode met twee treffers een 1-3 achterstand had weggewerkt.

Thuisploeg: Den Haag Wolves staat op de vierde plaats in de bekercompetitie met 5 punten uit vijf wedstrijden. De ploeg ging vorige week met 3-5 onderuit tegen Eaters Geleen, maar boekte op zondag een knappe overwinning in Nijmegen. John Gurskis was tot nu toe deze bekercompetitie al goed voor vier goals en zeven assists. Drie van zijn treffers vielen op de powerplay.

Uitploeg: Amsterdam staat met vier punten uit vijf wedstrijden voorlopig op de vijfde plaats van de bekerranglijst en valt daarmee voorlopig buiten kwalificiatie voor de halve finales. De ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs verloor afgelopen weekeinde in eigen huis van Tilburg Trappers, terwijl ook de uitwedstrijd tegen Geleen verloren ging. De ploeg versterkte zich deze week met aanvaller Jamie Schaafsma, terwijl Paul Vincent hopelijk hersteld is van een griepaanval.

Laatste vijf wedstrijden Den Haag: 1-1-0-3 (5 punten)
Laatste vijf wedstrijden Amsterdam: 1-0-1-3 (4 punten)

Sleutel: Slechts één punt scheidt Amsterdam van Den Haag en een plek bij de top-vier. Voor beide teams is het een cruciale wedstrijd uit het zicht van kwalificatie voor de halve finales van de beker.