25 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 25/11

Eaters Geleen en Heerenveen Flyers ontmoeten elkaar vanavond voor het eerst dit seizoen. Het is de enige wedstrijd die voor deze zaterdagavond op het programma staat in de bekercompetitie.

Eaters Geleen - Heerenveen Flyers

Datum: 25-11-2006
Locatie: Glanerbrook, Geleen
Aanvangstijd: 20.30 uur
Referee: Van Baast (Sterkens, Van Grinsven jr.)

Onderlinge ontmoetingen: Het is de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen deze beide clubs. Bij de Challenge Cup waren beide teams in andere pouls ingedeeld, terwijl de thuiswedstrijd van Heerenveen enige tijd geleden niet door kon gaan vanwege langebaanschaatsen in Thialf. Deze wedstrijd staat nu voor 6 december op het schema.

Thuisploeg: Eaters Geleen staat op de tweede plaats in de ranglijst van de Bekercompetitie. De ploeg pakte afgelopen weekeinde de volle mep door uit in Den Haag te winnen en dit te laten volgen door een zege in eigen huis tegen Amsterdam. Casper Swart verving de afgelopen weken met succes de geblesseerde Frank Novello. Erik Landman is met vier goals en twee assists vooralsnog de topscorer van Geleen in de bekercompetitie.

Uitploeg: Heerenveen staat onderaan in de bekercompetitie met slechts de punten uit de overwinning in de openingswedstrijd tegen Den Haag op hun naam. De Rus Andrei Levitin toont zich vooralsnog een versterking in de aanval van de Friezen, maar doelman Kelly Shields heeft de fans dit seizoen nog niet kunnen overtuigen. Net als Geleen heeft Heerenveen wel een één of twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere teams. Met twee goals en vijf assists is Marco Postma de topscorer van Geleen tot nu toe in de bekercompetitie.

Laatste vijf wedstrijden Geleen: 3 - 1 - 1 - 0
Laatste vijf wedstrijden Heerenveen: 2 - 3 -2 - 0

Sleutel: Heerenveen vecht voor de laatste kans in de bekercompetitie, terwijl Geleen een reuzenstap in de richting van de halve finale van de bekerstrijd kan zetten.