28 oktober 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 28-10

De Coupe der Lage Landen nadert de ontknoping. Dit weekend wordt bekend welke club de eerste prijs van dit seizoen pakt. Op papier zijn vijf clubs nog in de race, maar het is aannemelijk dat de strijd zal gaan tussen Tilburg, Heerenveen en Amsterdam. Tilburg en Amsterdam komen vanavond beide in actie.

Tilburg Ă‚ Leuven

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Referee: Nuchelmans (Deweerdt, v.d. Berg)

Tilburg staat slechts 1 punt achter koploper Amsterdam. Het moet dus hopen op een uitglijder van de Tijgers. Zelf moet Trappers de laatste twee confrontaties winnen. Tegenstander van vanavond is Leuven Chiefs. Leuven staat momenteel op de achtste plek met negen punten uit acht wedstrijden.

Leuven herbergt een aantal bekende spelers waaronder Bjorn Steijlen en Koen Hermans. Ook oud-Tilburger Jesse Raekelboom zal te bewonderen zijn in het shirt van de Chiefs. Raekelboom is momenteel in vorm gezien zijn vier doelpunten afgelopen weekend. De man in vorm bij Tilburg is inmiddels weg. Deze week werd bekend dat Luc Paquin definitief is vertrokken.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Mocht Leuven willen stunten vanavond, dan zal Bjorn Steijlen boven zich uit moeten stijgen. De 28-jarige goalie kende afgelopen seizoenen enkele geweldige wedstrijden in het shirt van Geleen. Misschien is Steijlen in staat om de superlijn Stienstra-Ianazzo-Salonen te bedwingen.

Olympia Heist op den Berg - Amsterdam

Aanvangstijd: 21.00 uur
Locatie: Kunstijsbaan ÂDie SwaeneÂ, Heist op den Berg
Referee: De Brabander (Sterkens, Bekkers)

Koploper Amsterdam is twee overwinningen verwijderd van hun eerste prijs. Zondag ontvangt Amstel Tijgers in eigen huis de Wolves uit Den Haag. De wedstrijd van vanavond lijkt eenvoudiger, want de ploeg van Ron Berteling moet op bezoek bij laagvlieger Heist. De ploeg van Rene Labonte heeft pas vijf punten en is in de stand terug te vinden op de tiende plaats.

Eerdere thuiswedstrijden van Heist tegen Nederlandse ploegen gingen kansloos verloren. Tegen Geleen werd het 1-6 en thuis tegen Tilburg werd het maar liefst 1-11. Toch lijkt Heist een beetje uit het dal te klimmen. Zo werd er vorige week maar nipt verloren tegen Den Haag, en ook tegen Deurne had de ploeg lang zicht op de gelijkmaker. Afgelopen woensdag werd de eerste overwinning behaald. Herentals werd met 8-5 verslagen.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Dino Ferrari is een van de opmerkelijkste spelers van Heist. De Canadees valt niet alleen op vanwege zijn naam, maar ook zijn cijfers vallen op. Ferrari staat hoog op de topscoorderslijst van zijn ploeg met vijf goals. In het klassement der strafminuten staat Ferrari eenzaam aan kop met 65 strafminuten. Het is te hopen dat hij de strafbank mijdt, want Heist heeft hem vanavond hard nodig op het ijs.

Nijmegen Ă‚ Turnhout

Aanvangstijd: 20.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Referee: Bergman (v.d. Leeden, Hengst)

De wedstrijd tussen de Emperors en de White Caps is een duel om des keizers baard. Beide ploegen zijn immers kansloos voor een hoge klassering met respectievelijk een zevende en negende plaats in de rangschikking. Nijmegen heeft een paar rumoerige dagen achter de rug met het ontslag van de coach en zijn terugkeer aan het roer. Het is afwachten hoe de ploeg op dit tumult reageert. Turnhout kende afgelopen weekend een opmerkelijk weekend. Op zaterdag gingen de mannen van coach Zlatko Hrelja nog met 7-3 onderuit tegen Deurne. Een dag later tegen Leuven stond diezelfde eindstand op het scorebord. Gelukkig ditmaal in het voordeel van de White Caps. Francis Collin en Christopher Rowland scoorden in dat duel beide tweemaal. Rowland staat inmiddels al op zeven goals uit zeven wedstrijden.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Tristan Cameron Harper maakt een zeer goede indruk in zijn eerste wedstrijden voor Nijmegen. De jonge Schot is zeer gretig en laat zien dat, ondanks zijn jonge leeftijd, hij fysiek zijn mannetje staat. Na twee assists in de afgelopen vier wedstrijden, zal Harper het nu tijd vinden voor zijn eerste goal.

Den Haag Ă‚ Herentals

Aanvangstijd: 20.45 uur
Locatie: De Uithof, Den Haag
Referee: van Baast (Oosterhoff, Korte)

Ditmaal is het de beurt aan Den Haag om te werken aan het doelsaldo. Tegenstander Herentals krijgt gemiddeld meer dan tien tegendoelpunten per wedstrijd om de oren. Het is ook niet verrassend dat de ploeg troosteloos onderaan staat.

Den Haag daarentegen staat momenteel op de derde plek en kan op papier nog de Coupe winnen. Vorig weekend was echter geen best weekend voor de Wolves. Thuis werd ternauwernood gewonnen van Heist, en op zondag werd er kansloos verloren in en tegen Tilburg. De wedstrijd van vanavond komt dus als geroepen.

IJshockey.com Key Player of the Game:

De Haagse topscorer van vorig jaar Tristan Senior heeft pas twee goals gemaakt. Weliswaar speelt de handige Senior bepaald niet slecht, en heeft hij al zeven assists op zijn naam staan. Toch zal Senior er veel aan gelegen zijn om dat doelpuntenaantal vanavond flink naar boven bij te stellen.