28 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 28/11

Twee belangrijke wedstrijden voor plaatsing voor de halve finales van de bekercompetitie. Nijmegen en Geleen ontmoeten elkaar in Limburg, terwijl Den Haag in eigen huis punten moet zien te halen tegen Tilburg.

Den Haag Wolves - Tilburg Trappers
Datum: 28/11/2006
Locatie: De Uithof, Den Haag
Tijdstip: 20.30 uur
Referee: De Brabander (Leermakers, Toemen)

Onderlinge ontmoetingen: Den Haag en Tilburg kwamen elkaar tot nu toe dit seizoen pas één keer tegen. In Tilburg had Trappers een doelpunt in de derde periode van Jeff Paul nodig om Wolves met 3-2 te kloppen. Doug Stienstra had twee goals en een assist namens Tilburg, terwijl John Gurskis en Andri Salomonson de productie voor Den Haag verzorgden.

Thuisploeg: Den Haag Wolves verloor afgelopen weekeinde van zowel Amsterdam als Heerenveen en kelderde daarmee uit de top vier op de bekerranglijst. De ploeg incasseerde tien treffers, maar kwam zelf maar vier keer tot scoren. Kwalificatie voor de halve finales wordt dan ook een inhaalrace voor de Hagenezen.

Uitploeg: Tilburg Trappers heeft die zorgen helemaal niet. De ploeg won ook afgelopen zondag beide wedstrijden en staat fier bovenaan in de bekercompetitie. Plaatsing voor de halve finales is al zeker, terwijl een zege vanavond betekent dat de ploeg ook zeker als eerste eindigt. Dat levert niet overdreven veel voordeel op, maar is toch een mooie bonus in een vooralsnog leuk seizoen voor Trappers.

Laatste vijf wedstrijden Den Haag: 1 - 4 - 0 - 0
Laatste vijf wedstrijden Tilburg: 5 - 0 - 0 - 0

Sleutel: De wedstrijd is voor Den Haag van cruciaal belang met het oog op de halve finales van de beker. Punten zijn noodzakelijk om aansluiting te houden met de ploegen op plaatsen twee, drie en vier en om Heerenveen achter zich te houden. Voor Trappers weinig druk.

Eaters Geleen - Nijmegen Emperors
Datum: 28/11/2006
Locatie: Glanerbrook, Geleen
Tijdstip: 20.30 uur
Referee: V.d. Waarden (Hengst, Sterkens)

Onderlinge ontmoetingen: Geleen en Nijmegen kwamen elkaar al drie keer eerder tegen dit seizoen. Nijmegen won twee van de drie ontmoetingen, waaronder een ruime zege in de wedstrijd in Geleen. De twee wedstrijden in Nijmegen werden beiden beslist na penaltyshots. Eén keer won Emperors, de andere winst ging naar Eaters. Deze laatste winstpartij was de meest recente ontmoeting tussen beide teams.

Thuisploeg: Geleen won afgelopen weekeinde van Heerenveen en ging onderuit in Tilburg. Het team van Dave Hyrsky wist in beide wedstrijden niet te overtuigen, maar staat nog altijd op de tweede plaats van de bekerranglijst. Zeker met nog een wedstrijd in de hand bevindt Eaters zich in een goede uitgangspositie voor plaatsing voor de halve finales.

Uitploeg: Nijmegen verloor de laatste twee thuiswedstrijden, maar won juist de beide uitwedstrijden. De ploeg presteert wisselvallig, maar heeft toch voldoende punten bij elkaar gesprokkeld voor de derde plaats in de bekercompetitie. Punten vanavond of komend weekeinde tegen Heerenveen zou de ploeg een eind richting de halve finales helpen.

Laatste vijf wedstrijden Geleen: 3 - 1 - 1 - 0
Laatste vijf wedstrijden Nijmegen: 1 - 2 - 1 - 1

Sleutel: Een sleutelduel voor kwalificatie voor de halve finales. Als Nijmegen wint is het een eind op weg, als Geleen de punten pakt is de ploeg een heel eind gekwalificeerd.