29 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 29-10

Twee wedstrijden staan op het programma in de Challenge Cup deze vrijdagavond. Nijmegen ontvangt in eigen huis Heerenveen, terwijl Tilburg de eerste punten van deze tussencompetitie probeert te halen in de thuiswedstrijd tegen Geleen. Klik hier voor de Game Day Preview.

Preview Emperors - Flyers

Aanvangstijd: 21.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Laatste ontmoeting: 3-0, Nijmegen won op 16 oktober dankzij treffers van Huub Verdonschot, John Versteeg en Ryan Love. Casper Swart boekte zijn tweede shutout van het seizoen.
Bijzonderheden: Er is een kleine kans dat de OekraĂŻner Oleg Timchenko aantreedt namens Heerenveen. De Friezen zullen het moeten stellen zonder hun goalie-duo Ruud van der Holst en Marcel Nijland, maar hebben wel Amsterdammer Alexander Schaafsma in de line-up. Bij Nijmegen ontbreekt wellicht de vorige week geblesseerd uitgevallen Ryan Love en de naar Finland afgereisde Nick de Jong.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 198 voorspellingen, 63 procent denkt dat Heerenveen Flyers gaat winnen, 15 procent denkt dat het een wedstrijd wordt die in overtime wordt beslist en de meest genoemde uitslag is 3-5.

Preview Trappers - Eaters

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Laatste ontmoeting: 4-7 voor Tilburg Trappers tijdens de bekercompetitie in Geleen. Jeff Trembecky en Robbert Maas hadden ieder twee goals en een assist.
Bijzonderheden: Geleen boekte afgelopen weekeinde de eerste zege van het seizoen en kwam tegen Heerenveen maar nipt tekort voor een punt. Daarmee lijkt de ploeg van Andy Tenbult de slechte competitiestart langszaam achter zich te laten. Tilburg Trappers is nog puntloos in de Challenge Cup, maar ziet vanavond het debuut van de Zweed Erik Zachrisson en de comeback van verdediger John van Biezen in de hoofdmacht. Vorige week speelde Casey Vanschagen als verdediger.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 198 voorspellingen, waarbij 66 procent denkt dat Tilburg Trappers als winnaar uit de strijd komt, 19 mensen denken dat het overtime wordt, terwijl 5-3 de meestgenoemde uitslag is.