7 oktober 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 7 okt

Vanavond vinden er drie wedstrijden plaats in de Coupe der Lage Landen. Herentals is te gast in Nijmegen, Deurne reist af naar Amsterdam en Heist op den Berg ontvangt de Eaters uit Geleen. Wederom zal blijken of de Belgische ploegen het niveauverschil met hun Nederlandse collegaÂs hebben kunnen terugdringen.

Preview Nijmegen  Herentals

Aanvangstijd: 20.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Referee: Horemans (Toemen, v.d. Leeden)

Herentals kende een bijzonder slechte start vorig weekend. Beide wedstrijden gingen verloren en met name het 18-4 verlies in de openingswedstrijd tegen Geleen zal de ploeg weinig vertrouwen geven in de bus naar het Triavium. Maar ook de thuisploeg kende een matige start en staat nog op nul punten. De ploeg van Alexander Jacobs en Larry Sacharuk verloor kansloos van de Amstel Tijgers. Alleen goalie Kyle Nixon bleef overeind in de Jaap Edenhal. Duidelijk was te zien dat Nijmegen nog geen ingespeeld team is en nog veel ijstijd tekort komt. Laagvlieger Herentals is misschien wel de ideale tegenstander op dit moment om het Nijmeegse publiek met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Erik Landman zal uitkijken naar zijn eerste thuiswedstrijd in het shirt van de Emperors. De getructe forward gaat op jacht naar zijn eerste goal voor Nijmegen en zal dit graag voor eigen publiek willen vieren.

Preview Amsterdam  Deurne

Aanvangstijd: 20.45 uur
Locatie: Jaap Edenhal, Amsterdam
Referee: Robbe (Sterkens, v.d. Berg)

Ook in deze Nederlands-Belgische confrontatie is de Nederlandse ploeg veruit de grote favoriet. Deurne verloor de eerste wedstrijd in en tegen Tilburg kansloos met 8-0. Afgelopen zondag behaalde de ploeg haar eerste punten door middel van een 8-4 overwinning tegen Herentals. Nu moeten de Phantoms dus op bezoek bij de gerenoveerde Amstel Tijgers. De ploeg van Ron Berteling heeft een ware metamorfose ondergaan, maar in de eerste wedstrijd bleek dat ze het winnen nog niet verleerd zijn. Nijmegen werd vooral in de eerste periode volledig weggespeeld door Amsterdam. Ook de wedstrijd tegen Leuven werd eenvoudig met 4-0 gewonnen, waardoor Amsterdam zich samen met Tilburg aan de kop van de ranglijst nestelde.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Bohuslav Subr is momenteel al de topscorer van de Amstel Tijgers met zijn vier doelpunten en de sterke Tsjech zal vanavond tegen Deurne dit aantal proberen op te schroeven.

Preview Heist op den Berg  Geleen

Aanvangstijd: 22.00 uur
Locatie: Kunstijsbaan ÂDie SwaeneÂ, Heist op den Berg
Referee: Eysermans (Kalse, Viskens)

Het wordt nachtwerk vanavond voor de Geleen Eaters. Pas om tien uur begint namelijk de ontmoeting met Olympia uit Heist. Geleen hield aan het vorige weekend een dubbel gevoel over. Uiteraard was er veel vreugde nadat in eigen huis Herentals werd weggevaagd met 18-4. Echter de Wolves uit Den Haag met in het bijzonder goalie Brock McGillis bezorgde de ploeg van Andy Tenbult een behoorlijke kater door verrassend met 2-1 te winnen in Glanerbrook. Vanavond moeten de Limburgers zich zien te hervinden tegen Heist, dat een uitstekende start kende. Vorige week versloegen de mannen van coach René Labonte in eigen huis de Leuven Chiefs. Leuven wordt door vele kenners gezien als de sterkste Belgische formatie dit seizoen wat de overwinning van Heist extra glans geeft.

IJshockey.com Key Player of the Game:

Âtefan PatĂĄk, de nieuwe goalie van Geleen, zal gemerkt hebben dat andere importgoalies vorige week veel indruk hebben gemaakt. Zowel Brock McGillis (Den Haag), Kyle Nixon (Nijmegen) als Tomas Kalousek (Amsterdam) hebben laten zien dat ze een verrijking zijn voor de competitie. PatĂĄk zal in deze lastige uitwedstrijd zijn kwaliteiten moeten tonen om zijn voorganger Bjorn Steijlen te doen vergeten in het Limburgse land.