De spelersbank van HK Poprad
De spelersbank van HK Poprad — © Instagram HK Poprad

15 november 202008:19

Door Joep Meijsen

Game Day: Topper in Hannover

Tilburg Trappers speelt vanavond de topper bij Hannover Scorpions, Mike Dalhuisen wacht na de winst op de koploper een volgende belangrijke wedstrijden en corona zit het programma van EC Peiting en Nardo Nagtzaam dwars. De vooruitblik op het speelweekeinde.

Hannover Scorpions - Tilburg Trappers

De nummers Ă©Ă©n en twee van de Oberliga Nord staan vandaag tegenover elkaar in Hannover. De uit de Hanzestad afkomstige Scorpions en Tilburg Trappers hebben allebei acht punten uit drie wedstrijden, waarbij Hannover op dit moment op basis van doelsaldo de koploper is.

Trappers won afgelopen vrijdag redelijk eenvoudig in Erfurt, terwijl Hannover met 9-5 won bij Rostock Piranhas. De ploeg is wel behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar. Een kwartet spelers maakte de overstap naar nieuwkomer Herforder EV, dat ook sterk aan het seizoen is begonnen. Daaronder Björn Bombis, Marius Garten en Ralf Rinke. Bombis is al jaren een van de topscorers in de Oberliga en ook de andere twee waren belangrijke schakels in de ploeg. Doelman Enrico Salavani verdiende promotie naar de DEL2.

In het doel nu de zeer ervaren Duitse-Canadees Brett Jaeger, die vele jaren in de DEL2 speelde, de afgelopen twee jaar bij Bayreuth Tigers. De doelman heeft ook ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada en de topliga's in Engeland en Denemarken en is inmiddels 37 jaar oud.

Ook nieuw is de 27-jarige Fin Tomi Welinius, die in eigen land ooit gold als een toptalent en samen met veel huidige NHL'ers in nationale jeugdselecties speelde.Zijn doorbraak bij club Ilves kwam echter nooit van de grond en via lagere niveaus in eigen land kwam hij vorig jaar in de Alpenliga terecht bij Zell am See en nu dus Hannover waar hij na drie wedstrijden al op zes goals en een assist zit.

De 24-jarige Fedor Kolupaylo werd geboren in Rusland, maar speelde al jeugdijshockey in Duitsland en speelde vorig jaar nog veertien wedstrijden in de DEL voor Bremerhaven. Dit seizoen is hij voor het eerst sinds zijn debuut als senior weer actief in de Oberliga en verzamelde al vier punten in drie wedstrijden. De gevaarlijke Patrick Schmidt, jarenlang een dodelijk duo met Bombis, is ook nog van de partij.

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur en is live te zien via Sprade.tv.

Nardo Nagtzaam

Het weekeinde van Nardo Nagtzaam en EC Peiting verloopt niet zoals gepland. De club zou afgelopen vrijdag in actie komen, maar die wedstrijd werd afgeblazen omdat bij de eerdere tegenstander Höchstadt spelers positief werd getest. Ook de zondagwedstrijd tegen Selber Wölfe is nu afgelast. Alle spelers van Peiting worden nu getest en op basis van de resultaten worden eventueel verdere maatregelen genomen.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad wisten afgelopen vrijdag de wedstrijd tegen koploper Nitra met 2-4 te winnen. Dalhuisen scoorde het tweede doelpunt namens zijn ploeg en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de zege. Vandaag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Vanaf 18.00 uur staat de ontmoeting met de traditionele topclub Slovan Bratislava op het programma. Die club staat op dit oment vierde in de Extraliga met 14 punten uit acht wedstrijden. Poprad is de nummer drie met 19 punten uit evenveel wedstrijden en drie punten minder dan nieuwe koploper Nove Zamsky, dat echter drie wedstrijden meer speeldw