Nijmegen Devils 2018 Eden Branden en RJ Reed

5 oktober 201807:04

Door Joep Meijsen

Game Day: Topper in Triavium

Het nieuwe speelweekeinde staat voor de deur, met een aantal zeer interessante wedstrijden op het programma. Zo komt Heerenveen op bezoek in Nijmegen, is er de derby in de Haaglanden tussen Den Haag en Zoetermeer en ook weer twee wedstrijden voor de ongeslagen Trappers in de Oberliga.

05 oktober, 20.30 uur Ahoud Devils Nijmegen - Unis Flyers Heerenveen

Twee teams die goed begonnen zijn aan het nieuwe seizoen staan tegenover elkaar in het Triavium. Heerenveen kwam weliswaar niet in actie in het openingsweekeinde van de beker, maar sleepte eerder wel de Ron Bertelingschaal binnen. Nijmegen opende met twee zeges, waaronder knappe winst uit in Den Haag. Daarmee is Devils op dit moment de koploper in de bekercompetitie. Met RJ Reed lijkt Nijmegen een scherpschutter in huis te hebben. Hij zit na twee wedstrijden, net als zijn teamgenoot Levi Houkes, al op acht punten. Daar zit wel die hoge score in de openingswedstrijd tegen Tilburg in verwerkt. Voor Flyers troffen in de finale van de Ron Bertelingschaal Kevin Nijland, Tobie Collard en Marco Postma doel. Het duel wordt een interessante graadmeter voor twee teams die dit jaar mee willen doen om de hoofdprijzen. Ramon Sterkens is de scheidsrechter, met Gert-Jan Zigterman en Chris van Grinsven op de lijnen.

05 oktober, 20.30 uur: Cairox Hijs Hokij - Zoetermeer Panters

Den Haag en Zoetermeer gaan vrijdagavond in een onderling duel proberen de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen te halen. Zoetermeer speelde vorige week bij vlagen sterk in Amsterdam, maar zag de hoofdstedelingen uiteindelijk nipt winnen. Den Haag verloor de strijd om de Ron Bertelingschaal en ging vorig weekeinde in eigen huis onderuit tegen Nijmegen. Duels tussen de twee ploegen uit de Haaglandse regio zijn vaak al de moeite waard, maar gezien de korte bekercompetitie is de confrontatie van vanavond extra belangrijk. Jasper Kick scoorde vorige week het enige Haagse doelpunt, Michael van Rijswijk had een goal en een assist namens Zoetermeer. Martin de Wilde heeft de leiding over het duel, met Mike Doomen en Stef Oosterling op de lijnen.

05 oktober, 20.30 uur: EXA Icefighters Leipzig - Tilburg Trappers (Oberliga)

Leipzig was de afgelopen jaren soms een lastige tegenstander voor Tilburg, maar is niet sterk aan het huidige seizoen begonnen. Van de vier wedstrijden tot nu toe gingen er drie verloren. De Fin Antti Paavilainen loopt daarbij wel op een punt per wedstrijd met twee goals. De eerste zege werd dinsdag geboekt uit in Duisburg. De makkelijk scorende Michal Valecky is een andere speler waar Tilburg het oog op moet houden. Tilburg lijkt, ondanks de start met veel blessures, in de winning mood en het blijft de vraag welke tegenstander in de Oberliga de Trappers-trein kan stoppen. Vooral Mitch Bruijsten is ijzersterk aan het seizoen begonnen met dertien punten in vijf wedstrijden. Nardo Nagtzaam heeft maar een punt minder, terwijl Danny Stempher na vijf wedstrijden al zes goals en vijf assists heeft. Scheidsrechter is Daniel Ratz, met Markus en Martin Berg als de linesmen.

06 oktober, 20.15: Zoetermeer Panters - Microz Eaters Geleen

Geleen kende afgelopen weekeinde ook een goede start van de bekercompetitie met overwinningen op Amsterdam en Tilburg. Lukasz Bartek zit na twee wedstrijden voor zijn nieuwe club al op vier goals en vier assists. Zoetermeer heeft zaterdag in ieder geval geen lange terugreis gehad na de wedstrijd van vrijdag, maar speelt wel de tweede wedstrijd in twee dagen. John Tallieu is in het Silverdome de referee van dienst met Dave van Alphen en Jeroen Hesselberth als de linesmen.

06 oktober, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Tilburg Trappers (Beneliga)

Amsterdam miste in het openingsweekeinde om verschillende redenen een aantal spelers, maar slaagde erin toch drie punten te halen. Zaterdagavond werd in eigen huis gewonnen van Zoetermeer, maar de uitwedstrijd in Geleen op zondag ging uiteindelijk verloren. Voor Tilburg geldt dat de ploeg een wel erg moeizaam begin van de competitie heeft. Nijmegen en Geleen haalden als tegenstanders allebei de dubbele cijfers tijdens het openingsweekeinde. De ploeg is sterk verjongd, maar heeft daarbij ook last van de blessures in de Oberliga, waardoor de Trappers nog niet in de sterkste opstelling heeft gespeeld. Jeffrey den Ridder heeft samen met Mark de Vogel en Aschwin van Loon de leiding.

07 oktober, 15.00 uur: Tilburg Trappers (Oberliga) - Rostock Piranhas

Rostock won tot vrijdag vier van zijn vijf wedstrijden, waarvan een in de extra tijd, en is daarmee goed begonnen aan de nieuwe ijshockeyjaargang. Midweeks werd wel nogal ruim verloren in Halle, maar eerder werd onder meer gewonnen van Herne en Duisburg. Gregory Classen heeft in vijf wedstrijden al vier goals en vijf assists, net als Michal Bezouska, terwijl Constantinn Koopmann al vijf keer doel trof. Scheidsrechter is Marc André Naust samen met Chris van Grinsven en Nick Verbruggen.

07 oktober, 17.00 uur, Unis Flyers Heerenveen - Amsterdam Tigers

Voor beide teams de tweede wedstrijd van het weekeinde. Flyers kwam vrijdag al in actie in Nijmegen, terwijl Amsterdam zaterdagavond Tilburg ontving. Martin de Wilde fluit, met Gert-Jan Zigerman en Jeroen van den Berg.

07 oktober, 19.00 uur, Microz Eaters Limburg - Ahoud Devils Nijmegen.

Op het moment van schrijven waren deze ploegen in ieder geval nog ongeslagen. Twee teams die zich versterkt hebben tijdens de zomer om de gevestigde orde uit te dagen. Daarmee een interessant duel voor beide teams onder leiding van Pascal Keus, Jeroen Hesselberth en Marine Dinant.

België

In België ook weer een compleet weekeinde van wedstrijden. Herentals en Luik zijn de ongeslagen ploegen van 9 uit drie, Mechelen heeft ook negen punten, maar een wedstrijd meer gespeeld, Leuven en Antwerpen wonnen ieder een duel van de vier en Turnhout wacht nog op de eerste punten. Zondag spelen de twee sterkste ploegen tot nu toe tegen elkaar, terwijl Antwerpen en Leuven zaterdag al een belangrijke wedstrijd spelen voor een plek in de halve finale.

06-10 18.45 uur Luik Bulldogs - Turnhout Tigers
06-10 19.45 uur Mechelen Golden Sharks - Era Renomar Hyc Herentals
06-10 20.30 uur Antwerp Phantoms - Leuven Chiefs
07-10 20.00 uur Era Renormar Hyc Herentals - Luik Bulldogs.

Delen